"Znamo da su gužve u ambulantama sa bolesnom decom, ali nijedno dete kome je potrebna hitna zdravstvena pomoć nije uskraćeno, nije vraćeno, ali molimo sve roditelje da imaju malo strpljenja i razumevanja", navodi se u pisanom odgovoru DZ Zemun. Takođe, iznet je podatak da u DZ Zemun trenutno radi 33 lekara u Službi za zdravstvenu zaštitu dece i školske dece.

PROČITAJTE I...Čekaonice i lekarske ordinacije plodno tlo za širenje zaraznih bolesti

"Služba za zdravstvenu zaštitu dece svoj rad obavlja na devet punktova i zbog toga trebalo bi da uvidite koliki se trud ulaže kako bi sve ambulante radile", rekla je Ksenija Uzunović, direktorka DZ Zemun.

Ona je dodala da sva deca, bez obzira na to gde žive, imaju dostupnu zdravstvenu zaštitu, a osoblje ove zdravstvene ustanove radi sa puno entuzijazma i puno odricanja kako bi se obezbedila kvalitetna zdravstvena zaštita. 

PROČITAJTE I...Kontrole do prvog rođendana

U Domu zdravlja priznaju da postoji manjak pedijatara, kao i "manjak lekara u skoro svim službama", ali tvrde da je za zapošljavanje novih kadrova potrebno dobiti saglasnost od Ministarstva zdravlja.

PROČITAJTE I...Zbog čega je važno prati ruke

Na kraju, u pisanom odgovoru oštro se demantuje informacija o prebacivanju osam pedijatara iz Doma zdravlja u mesne ambulante.

"Pretpostavljam da je došlo do zabune, jer je osam lekara bilo na specijalizaciji iz pedijatrije od kojih su dva lekara položila specijalistički ispit i raspoređeni su u Službu za zdravstvenu zaštitu dece, a ostalih šest lekara priprema se za polaganje specijalističkog izvora", navodi se u odgovoru.

Izvor: Blic

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.