Kućni lekovi za gorušicu tokom trudnoće imaju za cilj da ublaže nelagodu i omoguće ženi da se bolje oseća. Lekar ili nutricionista će vam verovatno preporučiti da pijete sok od jabuke, kruške, dinje ili da konzumirate specifične čajeve da ublažite simptome i da smanjite proizvodnju želudačne kiseline.

Donosimo vam kućne lekove koji mogu da vam budu od koristi, ali ne mogu potpuno da izleče gorušicu, već će smanjiti sve simptome vezane za nju. Takođe, ako vam je lekar dao neku terapiju, ne odustajte od nje i nemojte da je zamenjujete kućnim lekovima. Gorušica je povezana sa hormonima i verovatno će potpuno iščeznuti tek posle porođaja, ali do tada možete da se poslužite sa ova 4 kućna leka koja će vam ublažiti simptome gorušice:

Mleko i mlečni proizvodi

Konzumiranje mleka ili mlečnih proizvoda, može vam pomoći u ublažavanju nelagode izazvane gorušicom. Mleko stvara tanku barijeru u sluzokoži želuca, smanjuje iritaciju i ublažavaju simptome gorušice.

Jedite jabuke i kruške

I jabuke i kruške su voće koje može da vam pomogne u regulisanju kiselosti želuca, što pomaže u ublažavanju nelagode i slabosti. Savetuje se da ovo voće jedete sa korom čim se pojave prvi znaci gorušice.

Trudnoća, mučnina, trudnica, gorušica, jabuka
Shutterstock Trudnica jede jabuku

Pijte i jedite hladno

Sladoled ili vrlo hladno mleko ili voda može da pomogne kod nelagodnosti izazvanih gorušicom, a potpuno su bezbedni za korišćenje u trudnoći.

Krekeri

Krekeri su takođe dobri za lečenje simptoma gorušice u trudnoći. Ova vrsta hrane može da apsorbuje višak kiseline u želucu i da na taj način spreči gorušicu.

(Yumama)