Redovna higijena je najbolji način za očuvanje zdravlja usta i zuba. Ovo je naročito važno tokom trudnoće jer zbog specifičnih promena kroz koje trudnica prolazi, češće nego inače javljaju se problemi sa zdravljem usta i zuba.

Ukoliko planirate trudnoću bilo bi dobro da pre toga posetite stomatologa, i ukoliko imate nekih problema da ih sredite pre nego što dođe do začeća.

Na osetljivost zuba dodatno mogu uticati jutarnje mučnine, jer kiseline koje se luče tokom povraćanja mogu da oštete gleđ i izazovu osetljivost desni i zuba. Neke trudnice prestanu da koriste pastu za zube jer im izaziva mučninu, što pak nepovoljno utiče na higijenu i slabi odbranu od bakterija, pa dolazi do nastanka mekih naslaga od hrane i upale zubnog mesa. Bakterije koje se stvore mogu biti opasne i za bebu, zato povedite računa o vašem oralnom zdravlju i nećete imati brige ni za svoje malo čudo u stomaku.

Upala zubnog mesa ili gingivitis može biti vrlo bolno i neprijatno iskustvo, a prevencija je jedino u detaljnom čišćenju zuba i desni, odstranjivanju viška naslaga i smanjenju rizika od pojave bakterija.

Kako biste bili sigurni da je vaša higijena zuba ispravna, i da zahvata sve delove, važno je kakvu četkicu za zube birate.

Električna četkica Philips Sonicare
Envy Croatia Električna četkica Philips Sonicare

"Savremena tehnologija današnjice je donela novitete i u stomatologiji. Možemo reći da je električna četkica za zube pravi primerak moderne stomatologije u polju oralne higijene. Električne četkice su programirane da vrše određene specifične pokrete prilagođene zubima, karakteristično je da vrše odmah adekvatnu tehniku pranja zuba.", rekla nam je dr sci spec Neda Perunović, i dodala:

"Philips Sonicare četkicu pokreće napredna, klinički dokazana sonična tehnologija. Dinamičan način čišćenja – sa čak 62000 pokreta u minuti omogućava optimalno i efikasno uklanjanje naslaga sa zuba. Brojne su diskusije koje su prednosti električne četkice u odnosu na one za ručnu upotrebu. Pranje zuba predstavlja vežbu koja zahteva upornost i manuelnu spretnost pojedinca. Električnu četkicu Philips Sonicare mogu koristiti sve grupe pacijenta, njeno korišćene je jednostavno i što je najvažnije učinkovito u eliminaciji zubnog plaka."

Neda Perunović
Promo Neda Perunović

Električna četkica za zube se vrlo jednostavno koristi, a ono što je najvažnije jeste da efikasno uklanja naslage sa zuba na nežan način što je i imperativ u oralnoj higijeni.

(Promo)