Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

6 neprijatnih pratilaca trudnoće

Trudnoća menja vaš život, ali pre svega vaše telo. Često ste umorni, apetit vam je promenjen, povremeno osećate mučninu. Ipak, moguće su i neke promene koje ne očekujete.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Mnogo toga se događa u telu žene kada zatrudni, a izvesne pojave mogu da budu prilično šokantne za buduću mamu: prevelika količina gasova, bolni hemoroidi, akne, rast dlaka na neuobičajenim mestima...   
S obzirom da to nisu stvari o kojima žene rado pričaju, nije ni čudo što se mnoge buduće mame zbog njih stide.

Takvo je iskustvo i jednog ginekologa: „Ja se uvek šalim da se dobar deo mog radnog dana, što se tiče pregleda trudnica, vrti oko odgovora na pitanja koja obično počinju sa - To je stvarno čudno... Vrlo je neprijatno, ali... Međutim, većina simptoma koje navode su normalni znakovi trudnoće“.

Zato, zaboravite na stid! Vaš ginekolog mora da zna šta se događa sa vama, kako bi bio siguran da se vaša trudnoća odvija kako treba. Osim toga, osetićete olakšanje kada saznate da su mnoge neugodne pojave koje vas zabrinjavaju - zapravo normalne. Za trudnicu je važno da bude smirena, a to se najbolje postiže uveravanjem lekara da je sve u redu. 

Evo nekoliko neugodnih, ali sasvim normalnih simptoma trudnoće, kao i saveta kako da se nosite sa njima (pogledajte galeriju)...


Priredila: Snežana Damnjanović Mitić

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica