Pet puta išla na vantelesnu oplodnju, pa rodila u 52: Priča glumice Ljiljane Jakšić je mnogima inspiracija

Naša glumica Ljiljana Jakšić je tek nakon petog ciklusa vantelesne oplodnje zatrudnela, a ćerku je rodila u 52. godini. Od samog početka je samohrana majka, a evo šta kaže o svemu tome.

Screenshot/TV Prva

Neke žene požele da postanu majke veoma rano, kod drugih se ta želja javi kasnije, a ponekad nije ni pitanje želje, već životnih okolnosti ili problema sa plodnošću.

Za sve one dame koje brinu da li ima je kasno da ostanu trudne, priča glumice Ljiljane Jakšić je plamičak nade. Ona je, naime, u 52. godini rodila devojčicu koja sada ima 11 godina, gostujući u emisiji "Jutro" na TV Prva glumica je govorila o svom iskustvu trudnoće i majčinstva.

"Čula sam da sam ja mnogima nada i drago mi je da je tako, ja podržavam sve one koji žele da ostvare začeće, trudnoću, da dobiju dete jer to je najlepše u životu, najvrednije i najvažnije. Podrška je uvek bila tu, i podržavala sam i samu sebe, bilo mi je normalno i logično, ja sam tako prošla kroz čitavu trudnoću i porođaj, kao da je to sasvim normalna, divna, najlepša, najdivnija stvar koja mi se dešava. I stalno sam išla sa tom mišlju, i ta misao me zaista vodila u pravom smeru", rekla je glumica, koja je uspela da ostane trudna nakon pet pokušaja uz pomoć vantelesne oplodnje.

Pre trudnoće je imala partnera, ali su se kasnije rastali, tako da je Ljiljana od prvog dana svoje majčinske uloge samohrana majka.

"Ne mogu reći da je to teško, ja to ne osećam kao težinu, sve što je u vezi sa Darijom od prvog trenutka je prosto meni olakšano, raduje me, čini me srećnom i ne predstavlja mi teškoću. Nije jednostavno nimalo, i raditi, privređivati, biti član u porodici koji privređuje i obavlja sve okolo i baviti se detetom".

Jakšićeva se prisetila i kako se osećala kada je saznala da je u drugom stanju, ali i kako je prošla trudnoća.

"Kad sam saznala da sam trudna, to je bila neverovatna sreća, mislila sam da ću pući od sreće. U trudnoći nije bilo nikakvih problema, do poslednjeg trenutka sam radila, mene su molili već da odem u Narodni front jer to nije visokorizična, to je ’najvišerizična’ trudnoća. Ja sam radila do kraja osmog meseca, onda su mi rekli da već moram u bolnicu. Smestili su me ranije u bolnicu, ali sam počela da radim mesec dana posle porođaja", ispričala je Ljiljana Jakšić.

Gošća u emisiji bila je i načelnica "Narodnog fronta", dr Ana Jovanović Mitrović, koja je objasnila i zašto se u trudnoćama kod žena starijih od 40 godina uglavnom sve dobro završi.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

LJILJANA JAKŠIĆ JEDVA PREŽIVLJAVA OD POČETKA PANDEMIJE: Slobodni umetnici su postali socijalni slučajevi (KURIR TV)  Kurir televizija