Publika je glumicu Ljiljanu Jakšić (54) zavolela kroz seriju Kursadžije u kojoj je glumila Salvetu, od kada se pre dve godine ostvarila u ulozi majke, svoj život u potpunosti je posvetila odrastanju naslednice. Često ističe kako je tek sada svesna da joj do trenutka kad je uzela bebu u ruke sve deluje besmisleno. Ćerka je jednostavno zaokružila i upotpunila njenu priču, piše Story.rs.

"Najviše, a to je i najtačnije, volim da kažem kako je meni moja Darija dar od Boga. Ona je jedno veselo dete koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Dovoljno mi je da je samo pogledam i istog trenutka bude mi lakše", započinje priču Ljiljana koja se u ulozi majke ostvarila tek u pedeset i drugoj godini. Svoju naslednicu donela je na svet postupkom veštačke oplodnje, a mnogi su je u periodu dok je bila trudna nazivali i Majka Hrabrost.

Pogledajte i Ponosna mama Ljiljana Jakšić: Proslava Darijinog drugog rođendana (FOTO)

"Nije mala stvar odvažiti se na takav korak u mojim godinama, ali mene je dete podmladilo. Dalo mi je novu snagu, drugačiji pogled na život i ljude. Kada bih mogla da vratim vreme, ponovo bih učinila isto. Ne predstavlja mi problem da u ovim godinama odgajam Dariju. Ona nije zahtevna, skromna je i bez obzira na uzrast, mogu da kažem kako je razumna", iskrena je glumica koja poslednjih godina radi u popularnoj Skadarliji, gde svojom pojavom i odevanjem u stilu devetnaestog i ranog dvadesetog veka očarava brojne turiste.

"Nije mi naporno da radim, jedino je nezgodno što je moj posao vezan za kasne sate. Mnogo mi olakšava to što sam uspela da pronađem ženu koja brine o Dariji kada nisam kod kuće. Potpuno joj verujem i moja ćerka zaista je srećna kada je s njom. S vremena na vreme, kada joj obaveze to dozvole, i moja sestra dolazi da mi pomogne. Sve u svemu, odlično funkcionišem sa ćerkom", kaže ona i ističe da joj, od kada ima dete, novogodišnja euforija veoma prija.

"Otkako je Darija došla u moj svet, u posebnom smo raspoloženju za praznike. Ona je srećna kada okitimo kuću i zajedno pakazujemo poklone. Tih dana posebno uživamo. Mada, kad bolje razmislim, nama dvema svaki dan je praznik. Ukoliko smo kod kuće, stalno igramo i pevamo. Moja ćerka posebno uživa dok joj pričam priče, ali i kada učestvuje u našim zajedničkim igricama. Vrlo je društvena i voli da se igra sa svojim vršnjacima. Redovno ide u obdanište i kada se posle tih nekoliko sati razdvojenosti vidimo, obe se ozarimo – s osmehom na licu završava Ljiljana.      

Piše: Moni Marković

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama