Roditeljstvo je blagoslov, bez obzira na to u kojim godinama dođe, a to će potvrditi svi oni koji su dugo čekali da im se ostvari ova želja ili su možda neplanirano dobili bebu u određenim godinama. 

Ponekad se trudnoća dogodi u potpuno neočekivanom trenutku, kao što je to slučaj sa ženom koja je u 50. godini, kada je već bila u menopauzi, rodila dete. Zapravo, ne jedno već dvoje.

Decu je, kako je objasnila na TikToku gde često objavljuje snimke, rodila u 49. i 50. godini. O svom iskustvu kao starije majke neretko govori i kaže da uživa u svakoj sekundi majčinstva.

"Čuda se dešavaju", napisala je mama koja se potpisuje kao Em, uz video u kojem radosno ljuljuška svoju jednogodišnju ćerkicu u rukama.

Mama rodila dete u 50. godini TikTok/ emmoments

"Ona ima jednu godinu, a ja 51. To što sam rodila u menopauzi je najbolja stvar koja mi se ikada dogodila", kaže ova mama.

U drugom klipu, Em je podelila fotografije kada je bila trudna i kasnije, sa svojom decom.

"Trudna u 48. i 49. Nisam luda, već blagoslovena. I umorna! Veoma, veoma sam umorna!", poručila je ova mama.

"Ne propuštam nijedan sekund srećnih trenutaka. Život sa njom će definitivno biti spor i ciljano upijam svaki trenutak", napisala je Em uz snimak na kojem drži svoju ćerkicu, koju je rodila u 50. godini.

Njeni pratioci na društvenim mrežama hvale je zbog otvorenosti s kojom govori o svom iskustvu, a mnoge mame koje su u sličnoj situaciji su pisale i svoja iskustva.

"Imam 52 i ne mogu da zamislim da opet prolazim kroz to, ali uživam u tome da budem baka. Srećno, preslatki ste", jedan je od komentara.

"Imam 43 i volela bih da rodim još jedno dete. Ti mi daješ nadu da je to apsolutno moguće. Srećna sam zbog tebe", poručila joj je jedna pratiteljka.

"Moja majka je mene rodila u 50. Bila sam jedno od najsrećnije dece", napisala je jedna žena svoje iskustvo.

BONUS VIDEO:

SA 60 GODINA JE RODILA DETE! Govorili su da je svetsko čudo, a evo kako danas žive Atifa i trogodišnja Alina (KURIR TELEVIZIJA) Kurir televizija

(Yumama/N. Z.)