Kada novorođenče stuca u stomaku, majka to može da oseti. Isto tako, kada mama jede raznu hranu, beba pravi face u stomaku, i jasno pokazuje šta mu koliko prija, ali šta se dešava kada se majka smeje? Da li to može da utiče na bebi u stomaku?

Beba zaista oseća mamin smeh, deluje kao da u tom trenutku skače na trampolini, ali to nije štetno za nju. Vaš smeh zapravo podstiče aktivnost deteta, postičući ga da se više kreće, što je odlično za razvoj.

Smeh majke ima i druge prednosti na buduću bebu, a ovo su pet razloga zbog kojih svaka trudnica treba što više da se smeje:

Korisno za razvoj deteta

Dete će na vaš smeh uvek da reaguje pokretom, a aktivnosti su uvek dobre za njih. Osim toga, deca osećaju raspoloženje svoje majke, pa kada je ona srećna, i oni se zabavljaju. Bebe se u tim trenucima osećaju sigurno i puni su energije.

Podržava imunitet

Možda zvuči čudno, ali smeh ima sporedni efekat - održava imuni sistem na visokom nivou. Ovo je veoma važno i za trudnice i za njihove bebe u razvoju jer su trudnice, posebno u prvom tromesečju, sa osetljivim imunim sistemom. Stres ga dodatno pogoršava, zato ga izbegnite što više i smejte se!

Trudnica, jabuka
Shutterstock Trudnica jede jabuku

Pomaže u razvoju mozga

Folna kiselina, zdrava i uravnotežena ishrana su veoma važni za razvoj mozga bebe, ali i majčin smeh. Ispostavilo se da smeh pokreće razvoj emocionalne inteligencije kod deteta.

(Yumama)