Postoje teorije da ime koje osoba nosi može da odredi njenu sudbinu. Neki čak veruju da ime može da privuče bogatstvo, a navodno je reč o tri ženska imena.

U pitanju su imena Ana, Viktorija i Marina, a evo kakva značenja nose i odakle potiču.

Ana

Ovo ime vodi poreklo iz starog hebrejskog jezika, i predstavlja izvedenicu od imena Hana (Hannah), ali su pak neka tumačenja pokazala da je to isto ime bilo jako rano zastupljeno i u latinskom i u starogrčkom i ruskom jeziku.

U osnovi reči Ana je korenska imenica koja ima značenje milosrdnost, blagost, svetlost; dobrota; milosrđe; bogobojažljivost, iako se u hrišćanstvu značenje imena Ana reprodukuje kao – "ona koja je blažena"; "ona koja će vaskrsnuti"; "žena koja će ponovo da se rodi"; ili pak kao ona "ženska osoba koja je besmrtna"; "svetica"; "žena koja je večita radost i milosrdna osoba".

Viktorija

Viktorija je ime snažnog značenja koje dolazi od latinske reči za pobedu – victor. U starorimskoj mitologiji Viktorija je bila boginja pobede.

Devojčica, kruna
Shutterstock Devojčica sa krunom

Marina

Smatra se da je preneseno značenje imena Marina povezano sa originalnim poreklom, te da se odnosi na onu koja je 'rođena iz mora', 'rođena iz morskih talasa', 'poznavalac morskih dubina', 'nežna i lepa kao morska pena', 'neuhvatljiva kao morski talas', ' nedostižna i sasvim nedokučiva kao morske dubine', 'morska sirena', 'ona koja je tajnovita', 'ona koja je lepa'.

Na italijanskom jeziku kao bukvalan prevod imena Marina jeste luka ili pristanište za brodove, te je generalno Marina ime koje je u svakom smislu povezano sa morem; pučinom; prostranstvima i dubinama.

(Yumama)