Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TRI NAJLEPŠA ŽENSKA IMENA NA SLOVO A: Moderna su i milozvučna, a nose ga neustrašive i srećne devojčice

Autor Radmila Ilić

Izabrali smo za vas tri moderna ženska imena sa početnim slovom A koja su idealna za vaše buduće princeze.

 Devojčica, Nova godina Izvor: Shutterstock

Ženska imena sa početnim slovom A su možda i najbrojnija, kako kod nas, tako i u svetu. A ukoliko i vi očekujete da vam se u porodicu pridruži jedna devojčica, sigurno razmišljate o njenom imenu, a ova tri imena bi mogla da budu prava inspiracija.

Sva tri imaju isto početno slovo, veoma su moderna i milozvučna, a pored svega toga nose i sjajna značenja. Evo koja tri imena sa početnim slovom A smo izdvojili:

Ana

Ovo ime vodi poreklo iz starog hebrejskog jezika, i predstavlja izvedenicu od imena Hana (Hannah), ali su pak neka tumačenja pokazala da je to isto ime bilo jako rano zastupljeno i u latinskom i u starogrčkom i ruskom jeziku.

U osnovi reči Ana je korenska imenica koja ima značenje milosrdnost, blagost, svetlost; dobrota; milosrđe; bogobojažljivost, iako se u hrišćanstvu značenje imena Ana reprodukuje kao – "ona koja je blažena"; "ona koja će vaskrsnuti"; "žena koja će ponovo da se rodi"; ili pak kao ona "ženska osoba koja je besmrtna"; "svetica"; "žena koja je večita radost i milosrdna osoba".

 Devojčica, dete
Devojčica sa kapom
Izvor: Shutterstock

Angelina

Nastalo je od imena Anđela, a izvorno je grčkog porekla. Izvedeno je od reči "angelus" što znači "anđeo". Neobično je, milozvučno i predstavlja dobar glas.

Anika

Ime Anika vodi poreklo iz grčkog jezika, a označava onu osobu koja je "neustrašiva"; "nepobediva"; "borbena i hrabra"; "onu koja je neukrotiva i koja se uvek izbori za ono u šta veruje".

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica