Mnogi tvrde da ime koje nosimo može da nam obeleži sudbinu, pa je važno da dobro razmislite o imenu koje birate za svoju bebu. Psiholog Olga Romanov iz Rusije izdvojila je osam prelepih imena za bebe koja donose sreću u životu.

Olga je izdvojila muška i ženska imena koja, po njenom mišljenju, sadrže posebnu moć i donose sreću.

Muška imena koja donose sreću

Kada se dečak rodi u porodici, roditelji ga vide kao pravog muškarca - hrabrog, odlučnog, ljubaznog i snažnog. Da bi se ove osobine razvile kod deteta, psiholog savetuje da ga nazovete imenom koje nosi energiju plemenitosti i pobede.

Aleksandar

Aleksandar je 'branilac'. On je snažan, ljubazan i plemenit sin. Dečaci sa ovim imenom uživaju nesporni autoritet među vršnjacima, a kada postanu odrasli muškarci - među ženama.

Vasilije

Vasilije u prevodu sa starogrčkog znači 'carski' ili 'car'. Dečaci sa ovim imenom imaju vrlo snažan karakter, a poznati su po svojoj strpljivosti. Aktivni su, društveni i retko im je dosadno. Čak i u detinjstvu Vasilije više voli da preuzme inicijativu u svoje ruke i postigne svoje ciljeve. A odrasli muškarci sa ovim imenom poznati su po besprekornom moralnom ponašanju.

Vladimir

Istoričari još nisu odlučili odakle potiče koren ovog imena. Postoje dve teorije: da je starogermansko i staroslovensko ime. Značenje imena je 'onaj koji vlada svetom'. Dečaci sa ovim imenom su obično društveno aktivni. A odrasli Vladimir je snažan vođa, čija mišljenja slušaju oni koji ih okružuju.

dečak na konopcu.jpg
Shutterstock Dečak

Ženska imena koja donose sreću

Mnoga ženska imena nose koren muškog imena, čije se značenje i karakteristike takođe ogledaju u sudbini njegovog vlasnika. Ali želite da vaša devojčica bude srećna, nežna i ženstvena u budućnsoti, evo koja imena će joj pomoći da postane upravo takva.

Anastasija

Žensko ime Anastasija u prevodu znači 'besmrtna' ili 'vraćena u život'. Muško ime Anastas, od kojeg Anastasija potiče, danas je zaboravljeno. Ali žensko je postalo veoma popularno. Devojčica sa takvim imenom moći će da savlada sve poteškoće i iskušenja, koja joj se nađu na životnom putu, sa velikim osmehom. Odrasla Anastasija je snažna žena koja istovremeno ostaje nežna i puna ljubavi. Takođe, divna je majka!

Marija

Ime Marija u prevodu sa hebrejskog znači dama 'dama'. Po izgledu se može činiti da Mariju u životu prati apsolutna sreća, koju joj je sudbina poklonila. Međutim, ako dobro pogledate, postaje jasno da je cela stvar u tome što Marija sama kontroliše svoju sudbinu. Veoma je vesela, razigrana i energična. Takva devojka može naći rešenje za bilo koji problem.

Tata, ćerka, devojčica
Shutterstock Tata i ćerka nasmejani

Viktorija

Žensko ime Viktorija znači - 'pobeda'. To znači da će se u životu male Viktorije, ali i odrasle žene, nizati pobede u svim sferama, ljubavi, karijeri, sportu - u svemu, šta god radila!

(Yumama)