Od kako saznate da ste trudne sigurno jedva čekate da osetite prve pokrete svoje bebe. U prvoj trudnoći buduće mame se često zbune jer nisu sigurne da li je to osećaju njihova beba ili rad creva. Zaista je i teško rastumačiti, ali prve pokrete bebe trudnice često opisuju kao 'ribica koja pliva' ili kao 'blago golicanje' u unutrašnjosti stomaka, mehuriće, leptiriće... Kako god da ih opišete, ono što je sigurno jeste da ćete osetiti neopisivu radost kada shvatite da vam se to beba javlja, ali mogu i da otkriju bebino zdravstveno stanje.

Prvi pokreti se obično osete između 20. i 24. nedelje trudnoće. Žene koje su već rađale obično pokrete osete i ranije, a prvorotkinje beleže 2-3 nedelje kasnije u odnosu na višerotke. Na pokrete vaše bebe treba da obratite pažnju, bilo bi dobro i da ih brojite kako bi znali da li je sve u redu.

Jedna mama je ponosno beležila pokrete svoje bebe od prvih, koje je osetila u 16. nedelji, pa sve do onih pred porođaj. Sve snimke je skupila u jedan kratak filmić i objavila ga na društvenoj mreži TikTok.

Ovaj snimak oduševio je korisnike ove društvene mreže i vrlo brzo postao je viralan, a evo šta je ova buduća mama zabeležila:

Kako izgledaju pokreti bebe iz nedelje u nedelju TikTok/gregariously_grace

(Yumama)