Poput dodatnih centimetara u vašem telu tokom trudnoće, nekada će vam delovati da imate i dodatne palčeve. Nemojte da se čudite ako ste u tom periodu veoma trapavi, normalno je.

Mnoge žene tokom drugog tromesečja trudnoće osećaju da su vrlo nespretne. Međutim, ljudi oko njih primećuju da je njihova koordinacija pogođena zbog kombinacije hormona i umora. U svakom slučaju, nespretnost je veoma čest simptom koji može da očekuje većina trudnih žena u nekom trenutku.

Šta uzrokuje nespretnost u trudnoći?

Nespretnost je privremena nuspojava trudnoće i uzrokoju je nekoliko faktora:

Trudnica
Shutterstock Trudnica

Šta mogu da uradim da smanjim nespretnost u trudnoći?

Iako to može da vam oteža svakodnevnicu, 'oprez' bi trebalo da bude srednje ime u periodu trudnoće. Pored toga, možete učiniti i sledeće:

  • Pažljivo postupajte - Usporite! Posebno pod tušem ili kada je napolju hladno. Ne nosite klizave đonove ili čarape bez cipela, pričvrstite prostirke podlogom ili lepljivom trakom, držite se dalje od predmeta na koje možete da se sapletete i nikako nemojte da stojite na stolicama.
  • Ne uzimajte ono što ne želite da ispustite - Nespretnost će vas pratiti neko vreme, zato razmišljajte o stvarima koji mogu da se slupaju pa se držite dalje od njih.
  • Imajte dobar smisao za humor - Ako nasmejete ljude oko sebe, veće su šanse da se osećate bolje i da se bolje nosite sa tim 'dodatnim skupom palčeva i te dve leve noge' koje vam se čini da imate u poslednje vreme.

(Yumama)