Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAO DA IMAM HOBOTNICU U STOMAKU, UDARA U SVIM PRAVCIMA: Ovo su stvari koje mogu da osete samo trudnice sa blizancima

Autor Radmila Ilić

Pogledajte koje simptome imaju buduće majke koje će roditi blizance.

 Beba, dečak, devojčica, blizanci Izvor: Shutterstock

Mnogi parovi imaju veliku želju da se ostvare u ulozi roditelja blizanaca, pa tako i razmišljaju o stvarima koje mogu uraditi kako bi uspeli u tome da dođe do višeplodnog začeća. Međutim, koliko se višestruka trudnoća razlikuje od trudnoće sa jednom bebom, i šta to majke mogu drugačije da osete? Donosimo vam odgovore.

Možda će vas zanimati

Simptomi blizanačke trudnoće

Ako ste trudne sa blizancima, sigurno ćete se već na početku pitati šta možete očekivati u narednih devet meseci. Mnoge žene koje su bile trudne sa blizancima kažu da su imale tipične simptome trudnoće, samo umnožene. Mnoge od njih prijavile su povećanu mučninu i povraćanje, posebno u prvom tromesečju trudnoće.

Neke žene koje su nosile blizance žalile su se da je osećaj umora i pospanosti u prvih nekoliko nedelja trudnoće bio znatno gori od prethodnih trudnoća ili onoga što su očekivale u trudnoći.

Ovo su uobičajene tegobe u prvom tromesečju kod većine trudnica i uzrokovane su povećanim nivoom hormona. Međutim, kod žena koje su bile trudne sa blizancima, ovi simptomi bili su višestruko povećani jer su i nivoi njihovih hormona bili viši.

 Blizanci
Blizanci
Izvor: Shutterstock

Veličina stomaka

Stomak budućim majki koje očekuju blizance raste mnogo brže nego kod žena koje nose samo jednu bebu. Prilikom svake kontrole, vaš lekar će proveriti rast vaše materice, počevši oko 12. nedelje.

Povećan rast stomaka nije očigledan u ranim nedeljama trudnoće. Zdravstveni radnici kažu da se u nekim situacijama nagli rast stomaka i drugačiji izgled može očekivati tek oko 20. nedelje trudnoće.

Neke žene kažu i da su osećale kao da imaju hobotnicu u stomaku kada su imale višeplodnu trudnoću. Kažu da su osećale skoro konstantno kretanje u svim pravcima njihovim stomaka. Ovaj znak se obično javlja na polovini trudnoće.

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica