Pored toga što roditelji biraju ime za dete koje im se sviđa, obraćaju pažnju i na to da se svidi i drugima, da ne bude suviše često, da ne zvuči suviše pomodno, ali ni potpuno obično i prevaziđeno.

Predstavljamo vam listu imena koja će vam se možda svideti, a nose jaku simboliku - čudo.

IVA

Često ime kod nas i jedno od najpopularnijih kratkih ženskih imena. Oblik je imena Ivana. Značenje imena je Bog je milostiv ili dar od boga, što se može tumačiti i kao čudo.

DOROTEA

Ovo žensko ime grčkog porekla ima isto značenje kao i ime Teodora, dar božji. Oba imena u osnovi su nastala od istih reči, theos, što znači Bog, i reči doron, što znači dar. Ostali su oblici ovog imena Dora, Dorja i Doroteja.

Devojčica
Shutterstock Devojčica

MATEJ

Klasično muško ime koje ne gubi svoju popularnost. Značenje ovog imena grčkog porekla nastalo je od grčke reči matthias, što znači božji dar. Ostali oblici ovog imena su Mateja, Mateo, Matija, Matea.

MIRA

Postoje mnoga tumačenja ovog imena, ali ime Mira najverovatnije je nastalo od reči mir. Poznato je i da je ime Mira skrećeno od imena Mirjana. Prema latinskom tumačenju, Mira znači predivna. No, u engleskom jeziku to ime može biti skraćenica od reči miracle (čudo).

Devojčica i dečak
Shutterstock Devojčica i dečak

AMARI

Snažno, a opet ženstveno ime koje nije često, i baš zbog toga posebno. Značenje imena je čudo božje.

(Yumama)