Ime koje ste izabrali za dete može da otkrije i kakav tip ličnosti su njegovi roditelji.

Imena poznatih ličnosti

Sve više roditelja daje imena prema omiljenim likovima iz serije ili poznatim ličnostima. Roditelji koji bebama daju takva imena najčešće su od okoline smatrani željnim pažnje. Čest je slučaj da su oni sami delili ime s mnogo drugih, pa im se to nije svidelo.

Starinska imena

Roditelji koji deci daju starinska imena smatrani su konzervativnim. Ali to ne mora da bude sa lošim prizvukom. U moru čudnih imena nije loše prisetiti se nekih lepih starih.

Jedinstveno ime

Roditelji žele da izmisle potpuno novo ime tako da neko postojeće malo prilagode promenom nekog slova. Budite vrlo oprezni, jer ne želite da jednog dana vaše dete ismejavaju u školi zbog imena, zar ne?

Beba
Shutterstock Beba

Porodična imena

Osobe koje za svoju decu biraju imena članova porodice smatraju se najviše sentimentalnima. Uzmite u obzir i zvučnost imena, jer većina ljudi kroz život neće saznati sentimentalnu priču koja stoji iza samog imena.

Uniseks imena

Imena koja jednako dobro pristaju i muškoj i ženskoj deci i dalje su poprilično čest izbor. Roditelji koji deci daju takva imena najčešće su vrlo uspešni u svom poslu. Uniseks imena imaju taj deklarativan smisao, pa se smatra da će delimično i zbog imena dete biti uspešnije na poslovnom planu.

(Yumama/Magazin)