Kristijano Ronaldo i njegova partnerka Georgina Rodrigez ostali su bez deteta, a ova vest je šokirala celu javnost.

Par je očekivao blizance, ali nažalost, na rođenju je samo jedno preživelo. Dečak je nažalost preminuo, dok je devojčica preživela. Ove vesti podelio je as Mančester junajteda na društvenim mrežama.

"Sa najdubljom tugom moramo da objavimo da je naš dečak preminuo. Ovo je najveći bol koji roditelj može da oseća. Samo rođenje naše devojčice nam daje snagu da živimo u trenutku sa nekom nadom i srećom. Hteli bismo da zahvalimo doktorima i sestrama na pažnji i nezi, kao i na podršci. Svi smo pogođeni ovim gubitkom i molimo za privatnost u ovom veoma teškom trenutku. Naš dečak ostaje naš anđeo. Uvek ćemo te voleti", napisao je Portugalac.

Iako je stresno čuti ovakve vesti od nekog koga poznaje ceo svet, Ronaldo je samo jedan u moru roditelja koji su se susreli sa ovakvim teškim gubitkom. Blizanačke trudnoće su u poslednjih par godina mnogo češće, kako u Srbiji, tako i u svetu. Međutim, komplikacije poput gubitka jednog od blizanaca, u poslednjih godinu-dve sve se češće sreću.

Melisa je izgubila jednog blizanca

Jedna majka koja je prošla kroz ovo bolno iskustvo, ispričala je svoju priču.

Njeni blizanci su već u 18. nedelji pokazali znake komplikacije zvane sindrom transfuzije blizanca u blizanca, koji se javlja u suštini kada jedan plod donira krv drugom.

U 19. nedelji ona je podvrgnuta operaciji kako bi lekari pokušali da isprave problem, ali nažalost dva dana nakon operacije jedan od blizanaca je preminuo. Ostala je trudna još 13 nedelja, a onda su lekari odlučili da je podvrgnu carskom rezu u 32. nedelji.

Ona i njen suprug uspeli su da drže preminulog blizanca par sati nakon porođaja, a blizanac koji je preživeo je dobro prošao. Proveo je nekoliko nedelja u jedinici intenzivne nege nakon čega je pušten kući i super napreduje.

Trudnica na pregledu
Shutterstock Trudnica na pregledu

Šta nikad ne smeš reći osobi sa ovakvim iskustvom

Roditelji koji očekuju dve bebe a kući se vrate sa samo jednom u rukama prolaze kroz bolno iskustvo za koje im je potrebno mnogo vremena da se oporave, ili se nikad i ne oporave.

Međutim, bitno je da znate da ono što nikako ne smete da im kažete jeste: "Možeš imati još jedno dete" ili "Bar imaš jedno", jer to su reči koji ih nikako neće utešiti, a mogu ih samo povrediti i povećati njihovu bol.

(Yumama)