Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"DA STE DOŠLI POLA SATA KASNIJE, IZGUBILI BISMO VAS": Nataša je imala vanmateričnu trudnoću, ovo su njeni simptomi

Zbog greške lekara koji nisu shvatili da je reč o vanmateričnoj trudnoći, Nataša je mogla da izgubi život.

 Žena, bol, stomak Izvor: Shutterstock

Vanmaterična ili ektopična trudnoća nastaje kada se oplođeno jaje zakači negde izvan materice i počne da raste. Ne samo da se završava neizbežnim pobačajem koji koji slama srce, već može biti i potencijalna opasnost za majku.

Jedna Nataša otkrila je svoju priču o vanmateričnoj trudnoći.

Trudna Nataša Braun je osetila grčeve u stomaku zbog čega se obratila lekaru. Kako je već od ranije imala sindrom nervoznih creva, doktor je pretpostavio da je to uzrok njene nelagode.

Možda će vas zanimati

Vratila se kući, uzbuđena jer je sa njenom trudnoćom sve u redu, ali nedelju dana kasnije probudili su je još intenzivniji bolovi u stomaku.

"Odlično se sećam trenutka kada je ekipa Hitne pomoći stigla. Sećam se i da me je probudio bol u stomaku i pomislio sam da je moj sindrom nervoznih creva ponovo buknuo. Kada sam stajala, bol se pogoršavao. Borila sam se sa dahom, osećala sam se kao da me pritiska nešto i odjednom mi je postalo jako vruće", otkrila je Nataša.

Ona je ležala na podu pokušavajući da se ohladi, a onda je naišao njen četvorogodišnji sin.

"Sećam se da sam videla njegova mala stopala dok je sedeo na stepenicama pored mene. Nisam bila sigurna koliko sam bila tu pre nego što sam odlučila da je najbolje da se vratim gore i da budem u kupatilu", rekla je Nataša, a onda je svom mužu rekla da pozove Hitnu pomoć i otišla na sprat kuće.

"Postalo mi je hladno, a onda mi je muž doneo jastuk i ćebe. Ne sećam se mnogo toga jer sam se sve vreme fokusirala na jednu tačku svakog zida u sobi kako bih sprečila da vrištim od bolova. Sećam se da sam zakukala kada sam krenula da se penjem stepenicama, ali to je uplašilo mog sina i zbog toga sam se trudila da ostanem mirna."

 Žena oseća bolove u stomaku
Žena oseća bolove u stomaku
Izvor: Shutterstock

Ekipa Hitne pomoći odmah je posumnjala da Nataša ima vanmateričnu trudnoću, ali ih je ona ubeđivala da to nije tačno jer je pre samo šest dana bila kod lekara i rekli su joj da je sve u redu.

Nataša je prevezena u bolnicu gde ju je sačekao ceo medicinski tim. Uradili su joj ultrazvuk i shvatili da trudnoća postoji, ali da je vanmaterična i da je došlo do unutrašnjeg krvarenja nakon rupture. Ona je odmah odvedena na operaciju.

"Tada su me lekari pitali da li želim da vidim svoju bebu na ekranu. Okrenula sam se i videla da je moja beba živa, ritala se i mahala. Sećam se da sam mužu rekla: 'Jesi li video našu bebu?' a u glavi sam se pitala zašto zvučim tako uzbuđeno kad je ovo jedini put da ću je videti jer kada se vratim sa operacije, više je neće biti. Osećala sam se da želim da plačem, ali nisam mogla. Samo sam se zahvalila svima koji su mi pomogli", govori Nataša, a onda otkriva da ju je hirurg posetio posle svega i da joj je tada otkrio koliko je njena vanmaterična trudnoća bila opasna.

"Hirurg mi je rekao: 'Moraš da shvatiš koliko si srećna, jer da si došla samo pola sata kasnije, rekli bismo vašoj porodici loše vesti. Dobro je da ste pozvali Hitnu pomoć. Izgubili ste pola krvi iz svog tela, a vaš desni jajovod nažalost nismo mogli da sačuvamo. Ne znam zašto vam je rečeno da je sve u redu. Vi ste klasifikovani kao visoko rizični za vanmateričnu trudnoću zbog endometrioze koju imate i operacija koje ste dva puta imali. Mogu samo da vam se izvinim što ranije niste bili bolje pregledani, i da vam kažem da mi je žao zbog gubitka'. Pokušala sam da nađem reči da mu odgovorim, ali nisam mogla. Srećna sam što sam živa i što moj dečak i dalje ima majku", zaključuje Nataša koja se i dalje pita zašto je nisu bolje pregledali kada je prvi put otišla da se požali lekaru, jer da jesu, izbegli bi traumu kroz koju je prošla i ona i cela njena porodica.

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica