Majka troje dece je podelila svoje iskustvo sa pakovanjem pre odlaska u porodilište i napisala listu od 7 stvari koje su joj zaista pomogle i olakšale njen boravak u bolnici.

"Tokom godina sam naučila da je najvažnije da pametno spakujete stvari kada putujete ili idete u drugi grad/zemlju. Ovo se odnosi na porodične odmore, poslovna putovanja ili putovanja u bolnicu na porođaj. Dobila sam treće dete pre pet nedelja i moram da kažem da je ovaj put moja bolnička torba bila sjajno spakovana."

Postoji mnogo spiskova svih očiglednih stvari koje bi vam mogle zatrebati dok ste u bolnici, ali ja sam ovde da podelim nekoliko stvari za koje niste znali da su vam potrebni - i nikada ne biste znali da niste prošli kroz to nekoliko puta. Naravno, ništa od ovoga nije neophodno, ali će svakako posetu bolnici učiniti boljom i prijatnijom za sve."

Evo 7 stvari koje možete da dodate na spisak za pakovanju torbe za porodilište:

1. Papuče/čarape

Čarape za papuče su smešan izum i osećam se pomalo mrzovoljno dok ih nosim po kući. Ali posle porođaja, one su najudobnije. U bolnici su mi sva tri puta dali papuče, ali su bile hladne i ne baš mekane. Papuče koje volim su mekane i tako tople i udobne. One su pristupačne i lako dostupne.

2. Jeftine sandale za tuširanje Ili japanke

Sama ideja da se tuširam bosonoga pod bolničkim tušem nije prijatna. Savršeno rešenje je par sandala za tuširanje koje se bez brige mogu uništiti pod tušem.

3. Veliki peškir za kupanje

Nekako sam zamišljala da će peškiri u bolnici biti mekani, kao hotelski peškiri. Nisu. Tvrde su i male i jedva omotane oko mog posleporođajnog stomaka. Iako ovo zauzima dosta mesta u bolničkoj torbi, to je jedan predmet koji mi je tako drago što nisam zaboravila.

4. Ulošci za dojilje

Nećete znati dok ne dođe vreme, ali mnoge mame znaju da će tokom tih ranih dana i meseci dojenja mleko mnogo cureti, što može biti neprijatno, ali se može lako upravljati ulošcima za dojenje. Ovi ulošci za negu su zaista korisni, a takođe su mekani, udobni i diskretni.

5. Fen za kosu

Ne predlažem da ponesete fen da biste otvorili frizerski salon, ali postoje praktični razlozi da ga ubacite u torbu. U bolnicama nije baš toplo i sušenje kose nakon tuširanja posle porođaja je prilično prijatno i opuštajuće iskustvo!

6. Odgovarajuća pidžama

Pitanje koje najviše dobijam od budućih majki je gde sam kupila bolničku pidžamu. Evo tajne: jednostavno kupujem najveću crnu ili tamnoplavu spavaćicu bez rukava koja je dostupna u mojoj lokalnoj prodavnici. Mislim da je ovo poslednji put da sam kupio XXL. Udobna je i materijal je prijatan i kada uzmem bebu. Kupila sam je u crnoj boji da se ne bi videla eventualna krvarenja.

7. Grickalice

Zašto ranije nisam shvatila koliko ću biti gladna nakon porođaja? Ovaj put sam spakovala jabuke, orahe, energetske pločice i banane.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

"POROĐAJ KOD KUĆE JE MOGUĆ, NIKADA NEĆU ZABORAVITI TAJ TRENUTAK!" Brazilac otkrio: Sve je krenulo od drugaričinog pitanja Kurir televizija