Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GOVORILI SU DA SE NE PRENEMAŽEM, A BEBA JE VEĆ KRENULA: Prvorotka u Dragiši Mišović pala nasred hodnika

Priča mame koja se porodila u bolnici Dragiša Mišović samo jedan je primer stravičnog odnosa prema porodiljama i akušerskog nasilja.

 porođaj-lekar.jpg Izvor: Shutterstock

 Pala sam opet jer je beba krenula, sve prisutne sestre su bile tu", priča mama koja se porodila u bolnici Dragiša Mišović.

Na Fejsbuk stranici "STOP AKUŠERSKOM NASILJU" osvanulo je iskustvo mame koja se porodila u bolnici Dragiša Mišović i koja je svojim komentarom skrenula pažnju na to koliko je bitno da akušersko nasilje ne sme da se zanemari. Porođaj koji ni za jednu ženu ne predstavlja lako iskustvo, treba da bude najradosniji dan u životu. Ipak mnoge mame ga pamte po lošem odnosu zdravstvenih radnika u bolnicama.

Tako je jedna mama nedavno na ovoj grupi navela da se za ovu bolnicu odlučila upravo po brojnim preporukama da je tamo osoblje najbolje. Ipak, to se nije tako pokazalo.

“Kada sam otišla na prijem sama sam nosila svoje stvari dok se sestra drala da sam ponela mnogo stvari, a posle su sve to i tražili od mene da li sam ponela. Muž je bio tada prisutan, ona se drala da izađe (jer je prisustvo bilo zabranjeno zbog korone), besan je izašao, ali sam i dalje sa osmehom krenula, jer je ipak to naš najlepši dan. Stavili su me na indukciju i krenuli su bolovi posle sat i po vremena, jako me je bolelo i naravno počela sam da jaučem i da se derem. Niko nije došao, dva sata sam trpela bolove i molila da me pregledaju jer sam imala osećaj da je beba krenula, na šta mi je sestra rekla 'ajde bre trpi malo bolove, uplašićeš ostale žene' i čudila se što me toliko boli”.

Mama zatim kaže da su ipak pristali da je stave na CTG i rekli joj da se vrati u sobu jer nije krenuo porođaj i nisu jake kontrakcije, nakon čega nastavlja: “Ja nisam više mogla da izdržim i krenula sam hodnikom opet da tražim sestre jer sam osećala da je beba krenula na šta su opet hteli da me vrate u sobu, ali sam pala nasred hodnika i pukao mi je vodenjak, uplašila sam se (inače prva mi je trudnoća), dala sam ruku sestri pored mene da me podigne jer nisam imala snage, a ona se samo sklonila i krenula ispred mene i rekla 'pođi za mnom i ponesi stvari'. Ja ne znam kako sam ponela stvari i sve ostalo u tom stanju šoka. Otišla sam na klistiranje i naravno nisam uspela, pala sam opet jer je beba krenula, sve prisutne sestre su bile tu, i dalje me niko nije podigao samo su mi rekli da se ne prenemažem. Na kraju je jedna pitala koliko sam otvorena, a druga joj rekla 'ma nije ništa, jedan prst' i rekla mi da se popnem na krevet, jedva sam uspela, a onda je krenula žurba oko mene, beba je krenula, 'nemamo vremena ni za šta'. I porodila sam se u roku pet minuta. Užas!”

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

01:00
Porođaj u automobilu
Izvor: TikTok/deshaifudd
Izvor: TikTok/deshaifudd

Izvor: Yumama

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica