Mučne priče sa porođaja nisu retkost, i kada čujete da se neko brzo i lako porodio, zvuči vam nestvarno i često se pitate "kako". Upravo je fitnes instruktorka otkrila šta joj pomoglo da se bez muke porodi za samo 20 minuta.

Ona je brzo postala viralna na TikTok-u kada je okačila video koji dokumentuje vrlo intiman trenutak njenog porođaja. Dok je klečala na bolničkom krevetu, medicinske sestre su je brzo odvele do porođajne sale, gde se prema njenim rečim sve jako brzo završilo. Libi je potom otkrila svoju tajnu brzog porođaja.

"Pila sam čaj od maline, čim su krenule kontrakcije, brzo sam se otvorila, nisam stigla ni da skinem haljinu, porodila sam se nakon samo četiri guranja", ispričala je Libi i dodala da vas ovo neće oslobiti od bola koji je "ubitačan", ali će vam bitno smanjiti mučno vreme.

Brz porođaj TikTok/libbylifestyle1

Većina kometara je bilo pozitivno uz potvrdu da je čaj zaista efikasan, ali ima i onih žena koje su istakle da u njihovo slučaju im nije ni malo pomogao:

"Ti si srećnica, pila sam čaj od listova maline cele trudnoće i 4 dana sam imala porođaj, proširena 3 cm, i na kraju hitan carski rez."

Da li čaj od maline zaista deluje?

Prema časopisu Helt Lajnu: „Čaj od listova crvene maline može ojačati zidove materice i smanjiti vreme porođaja kod trudnica i ublažiti predmenstrualne simptome kod žena uopšte. Za većinu trudnica, čini se da je bezbedno piti 1-3 šoljice dnevno, iako bi unos trebalo da bude ograničen na 1 šolju tokom rane trudnoće. Iako je potrebno uraditi više istraživanja da bi se u potpunosti razumele sve blagodeti ovog čaja, treba se obavezno posavetovati sa ginekologom da li postoji neka prepreka u vašem slučaju".

(Yumama)