Hrabre mame svakodnevno šalju portalu Yumama svoja bolna iskustva sa porođaja. Koliko god da je teško otvoreno govoriti o tome, ovo su poučne priče koje ne treba da vas uplaše, već da vam ukažu na šta da obratite pažnju kako biste izbegli loše iskustvo.

Još jedna divna mama Bojana sa nama je podelila svoju traumatičnu priču sa porođaja, koja je nažalost ponovo zbog loše procene lekara morala da prođe pakao sa posledicama. Trudnoću je uredno vodila u Beogradu kod, kako je navela "dve jako divne doktorke" koje su je savetovale da se porodi carskim rezom.

Prema njenim rečima, čak su u izveštaju istakle da se zbog hormonske terapije preporučuju carski rez, jer beba neće moći da izađe prirodnim putem.

"Odlazim na ctg 18.09. 38 nedelja, doktor kaže zrela je posteljica danas će biti porođaj, naravno uzeo je izveštaj i odmah je video ko mi je vodio trudnoću i rekao je " a kod profesorke si išla" nema potrebe za carskim beba je mala. To što si bila nije održavanje trudnoće, održavanje je samo Utrogestan", započela je svoju priču Bojana.

porođaj-lekari-carski rez.jpg
Shutterstock Carski rez

"Kreće proces od 9h do 23:50. Indukcije, bušenje vodenjaka sve po redu, međutim dešava se stvar koju mi je rekla doktorka da je moguće da se desi.Beba se zaglavljuje odmah hitan carski, ostaje bez kiseonika 10 minuta, uz to ja dobijam opekotine III stepena po zadnjici jer sam ležala u jodu, jer nisu obratili pažnju na moju istoriju da sam alergična na jod", istakla je mama i dodaje:

beba-kiseonik.jpg
Shutterstock Beba na kiseoniku

"Beba je bila na kisoniku 3 dana. Nisu je slali dalje, ja 2. nedelje ne mogu da ležim ni sedim, sisanje nismo uspeli da savladamo baš zbog toga jer nisam bila u stanju nizašta. Borba i kod njega i kod mene, posledice zaglavljenja u porođajnom kanalu i nadostatak kiseonika su velike nažalost. Imao je operaciju Craniosynostoze glave jer su mu se kosti lobanje spojile dok je bio zaglavljen u kanalu, i naša doživotna posledica cerebralna paraliza", objasnila je Bojana i na kraju svoje priče istakla:

"On je srećan veseo i pametan dečak, bori se lavovski, ne znamo da li će uspeti da igra fudbal ali se trudimo maksimalno da napravi svoje prve korake, ne odustajemo i širimo veliku ljubav i podršku svim našim drugarima i mama".

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, godine) na e-mail: iskustva@yumama.com.

(Yumama)