U istočnoj Španiji došlo je do neverovatne situacije na porođaju. Celokupno medicinsko osoblje bilo je oduševljeno što prisustvuje takozvanom "porođaju sirene" koji se dešava jednom u 80.000 slučajeva, pa retko ko ima mogućnost i da ga vidi.

Ginekolog Ana Teijelo bila je vođa medicinskog tima koji je uradio ovaj carski rez. Rođeni su blizanci, ali ne na svakidašnji način.

"Danas smo u bolnici imali "prikriveni" carski rez (2. blizanac) i ovde se vidi oduševljenje učesnika. Ovo su dani kada nas nateraju da se setimo zašto smo u ovom poslu. Delimo sve uz dozvolu, naravno", rekla je Ana i podelila snimak porođaja:

Upozorenje: Sadržaj je za nekog uznemirujući!

Prikriveni porođaj poznat je i kao "porođaj sirene" i izgleda vrlo čudesno. Beba izađe u netaknutoj amnionskoj kesi (vodenjak), koja obično pukne kada majka krene da se porađa.

Stručnjaci kažu da se ovakav slučaj dešava jednom u 80.000 porođaja!

Blizanci su rođeni živi i zdravi, a osoblje je bilo oduševljeno.

"Svi su uživali u porođaju: babice, ginekolozi, pedijatri, anesteziolozi, medicinske sestre, negovateljice, studenti i, naravno, majka. Naše osoblje je napravilo sliku za majku štampanjem posteljice i izgleda prelepo, zaista", istakla je ginekolog Teijelo.

Pogledajte kakav poklon su napravili za majku:

(Yumama)