Iako postoje očevi koji vrlo rado prisustvuju porođaju svoje supruge, retko slušamo kako sve to zapravo izgleda. Pored podrške, tatino prisustvo na porođaju ima benefite po mamu.

Tate su tu da pruže podršku, da pomognu mami da se oseća bolje. Ipak, obično ne očekuju sve što će tamo videti, pa se vrlo često i čudno ponašaju. Govore šale koje nisu smešne, pokušavaj da urade nešto što nimalo nije od pomoći i slično. U trenutku kada oseća tako jake bolove i kada hormoni luduju, žena neke stvari zaista ne želi da čuje. 

Tako su mame otkrile šta su sve njihovi muževi rekli dok su se porađale. 

1. Hoćeš li da ti pevam nešto da ti bude lakše?

Ovo je definitivno jedna od čudnih ideja, jer je ovaj tata mislio da će pesma umiriti ženu.

2. Koliko još treba da se otvori?

Čuđenje oko nekih promena na ženinom telu je neizostavno, svaki tata se zbuni, a i uplaši da se neće vratiti u normalu. Ipak, mami ovaj komentar nije nimalo prijao u tim momentima.

3. Šta to smrdi?

Tate ne znaju, pa bi možda bilo dobro upozoriti ih da će osetiti čudne mirise. Bolje nego da na porođaju, dok mama ima kontrakcije, kažu neki ovakav komentar.

4. Nisam spreman za ovo

Oni definitivno nisu svesni onoga što će videti na porođaju. Prosto dođu da bi podržali svoju suprugu, a tek na licu mesta shvate da nije nimalo jednostavno gledati toliki bol koji ona oseća. Ova mama kaže da sama tek nije bila spremna, pa joj se ovaj komentar nimalo nije svideo. 

5. Bože, koliko ovo dugo traje

Definitivno, tate ne očekuju da porođaj zapravo može trajati toliko dugo.

6. Nema šanse da baš toliko boli

Očevi ne mogu da shvate taj bol prilikom rađanja. "Moj suprug mi je rekao: Nema šanse da te toliko boli, u momentima dok sam vrištala."

7. Hoćeš li da slikam ili snimam?

Iz nekog razloga, ovaj tata je mislio da će to mami zaista pomoći.

A šta su vaši muževi rekli na porođaju?

izvor: yumama