Između pet i deset odsto partnera prisustvuje porođaju u Srbiji, dok ih u svetu prisustvuje oko 90 odsto. Milan Kulundžić, koji je prisustvovao porođaju svoje supruge, ističe da je njegova želja bila da bude svedok rođenju svog deteta i podrška supruzi.

"Smatram da obe osobe treba da budu za to da otac prisustvuje porođaju da bi sve proteklo kako treba", rekao je Kulundžić za televiziju Prva.

Kulundžić ima četvoro dece, a nije prisustvovao samo rođenju jedne bebe, jer se zadržao tražeći mesto da parkira automobil, pa mu nisu dozvolili da uđe na porođaj.

Kad se rađalo prvo dete, porođaj se dogodio još u kolima, pa je on porodio suprugu.

Ginekolog Vanja Milošević se našalio na Kulundžićeve reči i rekao mu da, ako nema posao, slobodno može da dođe u GAK Narodni front i bude babica.

"U svakom porodilištu gde postoje uslovi trebalo bi da se dozvoli ocu da prisustvuje porođaju. Mi, kao struka, smo za to da otac prisustvuje, jer njegovo prisustvo pozitivno utiče u hormonskom smislu, jer se tada luči oksitocin i endorfini koji pomažu da sve prođe kako bi trebalo", zaključuje ginekolog dr Vanja Milošević.

Dodao je da u svojoj tridesetogodišnjoj karijeri nije imao puno slučajeva kada su očevi bili prisutni porođaju. Naglašava da se često dešava da se u poslednjem trenutku predomisle.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)