Stabilan partnerski odnos i strast u spavaćoj sobi ne samo da doprinose boljoj komunikaciji između partnera, već i tome da se supružnici osećaju bolje i ispunjenije. Jedna mama je bila toliko zabrinuta zbog svog odnosa sa suprugom da je čak i stručnjake kontaktirala. Konstantno se pitala da li je problem u njoj i plašila se da situacija koju proživljava može narušiti njen odnos sa partnerom. Pročitajte njeno iskustvo i savet koji su joj dali stručnjaci.

"Imam 24 godine, a moj partner 27. Život u našoj spavaćoj sobi nekada je bio neverovatan. Sada se, nažalost, time ne mogu pohvaliti. Moji hormoni su još uvek u haosu. Postala sam preosetljiva, a uz sve to još i brinem zbog kovida. Lekar mi je dao antidepresive, ali brinem da ću se osećati umorno ako ih uzmem. Za sebe mogu da kažem da sam požrtvovana majka i da sam jedva čekala da rodim bebu. Ponekad sanjam o seksu i želim da se potrudim, ali kada je to u pitanju, jednostavno me ne zanima. Moj partner kaže da me razume, ali onda postaje neraspoložen, što mi je apsolutno razumljivo.

Da li nešto nije u redu sa mnom ili je to samo do toga što sam novopečena mama?"

Odgovor psihologa:

Može proći neko vreme dok se hormoni ne vrate na nivo pre trudnoće. Potpuno je razumljivo da žene posle porođaja upadnu anksiozno stanje, a kod nekih ono može i da potraje. Ne potcenjujte medikamente i antidepresive ukoliko vam ih je lekar preporučio. Oni neće negativno uticati na vaše sposobnosti, zapravo dobićete realniju sliku koja vam u ovom trenutku verovatno nije dostupna. Nekad je potrebno da prođe više vremena da bi se hormoni vratili u normalu, a ukoliko dojite, izvesno je da ste još uvek u periodu ranjivosti.

Nemojte podsticati anksioznost nervirajući se zbog gubitka seksualnog nagona. Strast će se vremenom vratiti!

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!