Naučnici su otkrili još jedno čudu vezano za ženske grudi jer, čini se, nije samo mleko to koje je "čarobno"? 

Naime, važnu ulogu za zdravlje beba imaju areole oko bradavica koje se onako prošire zato što epiteli kože s nje vašoj bebi pružaju dobre bakterije za njihova creva i sveukupan razvoj zdrave probave. 

U studiji koja je trajala 12 meseci, a u kojoj je ispitano 107 zdravih parova majki i odojčadi, rezultati su pokazali kako 27,7 osto dobrih bakterija bebe prime preko mleka, a čak 10,4 odsto upravo putem kože s areole, odnosno epitela koje beba pokupi pri hranjenju. 

A osim što su te bakterije dobre za njihovu crevnu floru, dokazano je i to da jako dobro deluju kao prevencija od nastanka alergija. 

More on your wonderful body - did you know that the areola of the nipple plays a role in the baby's intestinal health? ...

Posted by Human Birth Project on Wednesday, 10 May 2017

Studija je inače sprovedena na bebama starim do mesec dana i zaista je dokazano da su sve te dobre bakterije iz mleka i s kože majčinih bradavica uticale na zdravu probavu kada je beba počela da jede čvrstu hranu. 

I zato majke, možda jeste sklone nežnom pranju bradavica pre dojenja, ali sada bi možda trebalo da razmislite, da ne biste skinule tih 10,4 odsto dobrih bakterija koje su vašoj bebi očito potrebne.