Ukoliko imate majčinog mleka više nego što beba može da popije, donosimo vam nekoliko pomalo čudnih načina kako ga da ga iskoristite. Neke žene to praktikuju dok se druge zgrožavaju.

1. Tečnost za kontaktna sočiva

Ukoliko vam se dogodi da nemate pri ruci tečnost za čišćenje kontaktnih sočiva, upotrebite majčino mleko. Ono se koristi za lečenje očnih infekcija.

2. Sapun

Majčino mleko savršeno je za čišćenje kože, a osim toga će je i omekšati jer sadrži esencijalne proteine, aminokiseline i vitamine.

3. Leči grlobolju

Ispijanje majčinog mleka ili grgljanje zapravo leči grlobolju. Dokazano je kako kod novorođenčadi ublažava upalu grla.

4. Dezodorans

Neke majke tvrde kako koriste svoje mleko umesto dezodoransa - jednostavno ga nanesu ispod pazuha i pričekaju da se osuši.

5. Za uklanjanje šminke i akni

Izdojeno mleko se stavi na tufer i ukloni se šminka s lica. Odlično je i za lečenje akni jer sadrži laurinsku kiselinu, a uz to koži daje baršunastu mekoću.

6. Izrada nakita

Od majčinog mleka je moguće napraviti nakit. Nikol Kaminga iz Velike Britanije posebnom tehnikom pretvara svoje mleko u nosiva umetnička dela. Od toga je napravila unosan posao pa nakit izrađuje i za druge majke.

7. Sastojci za kuvanje

Sir, maslac, sladoled, pekarsi proizvodi - to je samo deo hrane za čiju pripremu neki ljudi koriste majčino mleko. Njegov ukus je nešto slađi nego kod kravljeg mleka i ima dozu nečeg orašastog.

8. Pomaže kod uboda insekata i opekotina od sunca

Majčino mleko je prirodni antiseptik i može se bez problema koristiti kao pomoć kod uboda insekata ili opekotina. Nanosi se direktno na kožu laganim tapkanjem.

9. Kod infekcije uha

Prirodni je lek za lečenje infekcija uha kod dece i odraslih. U ušni kanal se stavi tri do četiri kapi, i to je to.

10. Seksualni lubrikant

Da, dobro ste pročitali - majčino mleko je odličnan lubrikant i može se koristiti tokom seksualnih odnosa, piše Daily Mail.