Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 stvari koje (verovatno) niste planirale da se dogode na porođaju

Iako ste pomislili da ste potpuno spremni na dugo očekivani dan, moramo da vas razočaramo i kažemo - prevarili ste se. Evo šta ste prevideli...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Devet meseci ste se pripremale i planirale savršen porođaj. Pročitale ste bezbroj knjiga o bebama i trudnoći, išle na psihofizičke pripreme za porođaj. Govorile ste sebi da ste hrabre, da nemate čega da se plašite, kao i da ćete lako podneti bol...

Međutim, kako god da ste zamišljale da će vaš porođaj izgledati, evo nekoliko stvari koje će se desiti iako ih verovatno niste očekivale:

Vaš partner će verovatno više biti na Fejsbuku nego uz vas

Ukoliko ste isplanirali da vaš partner prisustvuje porođaju, to će se i desiti. Međutim, verovatno niste imali u planu da će objavljivati postove kad god budete imali kontrakcije. Budući tata će verovatno fotografisati kad god vi... Pa, zapravo, verovatno stalno. Ako se to dogodi, pokušajte da se obuzdate i ne isterate ga napolje.

Lekovi protiv bolova će vam zasita biti potrebni

Pre porođaja: Mogu ja to! Ne trebaju mi nikakvi lekovi. Toliko žena se porodilo prirodnim putem vekovima unazad i nisu imale nikakve epidurale i gluposti. Neka priroda odradi svoje!

Za vreme porođaja: Koga sam bre ja zezala? Zašto sam uopšte želela decu? Kada će mi dati lekove? Ovo je nepodnošljivo!

Povezane vesti

Više nikad nećete reći "Za mene će to biti prosto kao pasulj"

Ne, nećete imati pojma. Vrištaćete i stenjati iz sve snage i neće vas biti briga za to. Jedino što će vam biti u glavi jeste kako ste samo bili tako naivni.

Sve stvarčice koje ste sa sobom poneli u porodilište ćete odmah zaboraviti

Meki jastučići. Fotografije. Sveće. Omiljeni CD sa opuštajućom muzikom za porođaj.... Sve ste na vreme isplanirali i spakovali, međutim kada porođaj krene, zaboravićete i čemu služe sve te stvari. Želećete da sve bude gotovo da ćete još malo početi da lajete ako se to ne desi. Kada vam suprug bude pokazao vašu sliku s letovanja i predloži vam da se fokusirate na to i zamislite da ste sada ponovo tamo, počećete toliko da vrištite na njega da će izgledati kao da se pripremate za ulogu diktatora, a ne mame.

Povezane vesti

Oksitocin, molim vas!

Niste želeli oksitocin, ali porođaj se odužio. Čim ste shvatili da će samo još više boleti i pomislili da li se možete više mučiti, vrisnućete OKSITOCIN! Što pre žurka počne, pre će se i završiti.

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica