Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Priče o prirodnim porođajima su... hvalisanje?

Vitni Bartel, popularna mama blogerka, postavila je svojim čitateljkama zanimljivo pitanje – da li se mame koje često ističu to da su se porodile bez epidurala, zapravo, hvale? Pogledajte šta ju je navelo na takvo razmišljanje...

 Izvor: Foto: Profimedia

Kako Baretlova piše, primetila je da mame koje putem društvenih mreža javnosti otkrivaju detalje svojih porođaja često odaju utisak hvalisavaca. Njihovi tekstovi deluju kao pokušaj da se žene koje su decu donele na svet pomoću epiduralne anestezije posrame, iako nemaju čega da se stide, zapaža ona.

Povezane vesti

Tako navodi primer Kire Đivani, koja se na Fejsbuku izrazila po ovom pitanju na takav način da su administratori ove društvene mreže obrisali njenu objavu. Ona se otvoreno hvalisala i kritikovala majke kojima je bila potrebna mala pomoć lekova da bezbedno i bezbrižno rode svoje bebe. Đivanijeva je, podseća Baretlova, čak o tome govorila i za Dejli Mejl.

Povezane vesti

„Uživala sam u porođaju bez lekova. Je li još neko to iskusio“, rekla je tada Kira Đivani.

„Ukoliko je to zaista sve što je Đivanijeva napisala, mislim da je suludo to što je žene kritikuju“, piše Vitni. Štaviše, ona smatra da, iako je ona sama preklinjala lekare da joj umire bolove lekovima, žene koje su bez njih donele dete na svet i treba da se time pohvale jer su učinile nešto neverovatno.

„Nikada nisam žene koje pričaju o svojim prirodnim porođajima smatrala hvalisavcima. Zapravo, mislim da bi one morale da se hvale. One su kao rok zvezde!“, piše ova majka blogerka.

Povezane vesti

Ona napominje da bi žene trebalo da se drže zajedno umesto što se raspravljaju o stvarima koje se tiču majčinstva.

„Mi mame moramo da ohrabrimo jedne druge i kada se ne slažemo. Majčinstvo je teško bez obzira na to ko ste. Dosta je ovih ratova mama!“, zaključila je Bartelova. 

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica