Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Tela u četvrtom trimestru": Predivno i prirodno telo majke (FOTO)

Zanimljiv umetnički projekat koji je pokrenula fotografkinja Ešli Vels Džekson prikazuje kako izgleda telo koje je začelo, nosilo i rodilo dete, odnosno kako priroda čini žensko telo predivnim.

  Izvor: Foto: 4th Trimester Bodies

Smatrate da trudnoća čini telo ružnim? Slažete se tvrdnjom društva da žene moraju da se stide svog izgleda nakon porođaja? Vreme je da promenite mišljenje i s ponosom pokažete da su deca ulepšala vaša tela i pomogla vam da ojačate i budete još lepše!

Čikaška umetnica Ešli Vels Džekson osnivač je i realizator projekta „Tela u četvrtom trimestru“, koji pokazuje kako izgleda telo žene nakon trudnoće. Ona insistira na realnoj slici i svojim fotografijama pokušava da objasni da su promene koje su nastale majčinstvom, porođajem i dojenjem nešto što treba prigrliti.

„Reč je o seriji fotografija koja predstavlja svojevrsni dokumentarac o ženama poput mene, koje su snažne, sposobne, prelepe majke i koje imaju rane od iskustava koja su promenila naša viđenja toga ko smo“, objasnila je Džeksonova svoj projekat.

Ova fotografkinja, koja je i sama majka, otkrila je i motivaciju za pokretanje „Tela u četvrtom trimestru“. Naime, ona je fotografisala veliki broj lepih žena, a većina njenih modela bila je nesigurna zbog toga kako izgleda.

„Želele su da ponešto dodamo i oduzmemo tokom kasnije obrade fotografija i da ih predstavimo kao nešto što one nisu“, kaže Džeksonova. „Kao umetnik, nisam se osećala prijatno čineći to.“

Zbog toga je ona odlučila da ovekoveči prizore ponosnih prirodnih žena, koje su jake i lepe. Ističe da ne želi da se majke prisećaju sa setom toga kako su nekada izgledale i da tužno posmatraju stare fotografije, već da je važno da one ponosno uživaju u tome kako im tela izgledaju danas – baš kao što ona čini.

„Naravno, i ja još uvek imam teške dane kada mi odeća ne stoji kako bi trebalo, ali je neverovatno gledati svoju fotografiju i videti lepu, hrabru i snažnu ženu. Znam da, ako mogu da vidim sve to na sebi, mogu promeniti i svoj stav o sebi“, zaključila je Džeksonova.

Pogledajte kako je objektiv njenog foto-aparata uhvatio i zabeležio lepotu majki...

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica