Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta očekivati posle carskog reza

O porođaju carskim rezom se veoma malo govori, a o tome šta sledi nakon njega skoro da uopšte ne postoje informacije. Saznajte koje su procedure i stanja uobičajeni nakon izvođenja carskog reza.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Mnoge žene pribojavaju se porođaja carskim rezom, između ostalog zbog rizika, velikog ožiljka koji će zauvek ostati na njihovom telu i koji sa tela drugih mama poručuje da je ono kroz šta su prošle bilo zastrašujuće i same reči "rez", koja šalje poruku da je reč o i te kako neprijatnom iskustvu.

Ipak, takvo razmišljanje je posledica neinformisanosti. U javnosti se vrlo malo govori o ovom činu koji je, na jedan drugačiji način od uobičajenog, predivan. Bilo carskim rezom ili prirodnim putem, porođaj je jedan od najlepših i najvažnijih događaja u životu jedne majke i zato se ne treba pribojavati, naročito usled nedovoljnog poznavanja postupka.

Ipak, iako se o carskom rezu retko govori, o samoj operaciji je poznato dovoljno detalja, ali se mame često brinu i pitaju šta posle. Kako vas stvari koje slede nakon ovog porođaja ne bi iznenadile, izdvojili smo za vas iskustva mama koje su kroz njega prošle.

Podelite sa nama svoja iskustva!

Tamara Sorak

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica