Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Razgovor kao pomoć mamama prevremeno rođene dece

Nova istraživanja su pokazala da razgovor sa medicinskim sestrama pomaže majkama nedonoščadi u borbi protiv anksioznosti, zbunjenosti i sumnje.

  Izvor: Foto: Shutterstock


Uzevši u obzir da prevremeno rođenje deteta predstavlja traumu za majku, asistentkinja koledža za medicinske sestre iz Ajove, Lisa Segr, sa svojim kolegama, napravila je istraživanje na temu koliko mamama sa ovim problemom pomaže razgovor sa medicinskim sestrama.


U istraživanju, čiji su rezultati objavljeni 8. oktobra 2013. na sajtu "Health day", učestvovale su 23 majke prevremeno rođene dece koje su imale privatne razgovore od oko 45 minuta sa medicinskom sestrom i koautorkom studije Rebekom Sivert. Sivertova je objasnila da su majke želele da podele svoju priču prilikom čega su bile veoma emotivne. A rezultati su pokazali da su se simptomi depresije i anksioznosti smanjili, kao i da se nivo samopouzdanja kod žena znatno povećao.


 Zaključak do kog su došli je jednostavan:


"Ženama je potrebno da ih neko sasluša, a medicinske sestre to zapravo rade tokom cele svoje karijere. Smatramo da je ovo divna prilika da pokažemo šta sve možemo da uradimo, samo je potrebno vreme da se to i ostvari."

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica