Kada beba stigne u vaš dom, potpuno vam promeni svakodnevicu. Na ovaj ili onaj način utiče i na odnos između partnera – neki uspevaju da zadrže međusobnu ljubav i poštovanje, ali nije tako kod svih. Jedna mama požalila se na veoma frustrirajuću situaciju u kojoj se našla sa svojim partnerom nakon porođaja.

"Moj suprug radi, ja sam počela da se vraćam na posao po dva-tri dana nedeljeno, tako da i dalje primarno ja brinem o našoj tromesečnoj ćerki. Danas je moj muž došao kući i ja sam ga pitala da li mogu da odem do prodavnice kako bih kupila novu odeću za posao, jer sam mu već nedeljama pominjala da treba da uradim i stalno smo to odlagali", započela je svoju priču na Redditu anonimna žena.

"Rekao mi je da nije mentalno spreman da pazi na našu bebu dok ja odem do prodavnice", dodala je.

Ova mama dalje je pisala kako njihova ćerka uopšte nije zahtevno dete: "Razumela bih da je teška za čuvanje ili da sam htela da je ostavim na više sati, ali ovo bi bio samo kratak izlazak. Treba da pomenem da nije problem kada mu ostavljam bebu po osam sati dok sam ja na poslu ili kada treba da odem do prodavnice da kupim nešto za njega".

Žena je dalje napisala i da njen suprug ide u teretanu dva do tri puta nedeljno, tako da ima i vreme koje posvećuje sebi. "Ja, očigledno, nemam tu opciju", dodala je ova mama koju je, sasvim opravdano, čitava ova situacija iznervirala.

"Mislim da je bezveze sa njegove strane što mi ne dozvoljava da izađem iz kuće iako mi je potrebno malo vremena za sebe jer se osećam bukvalno zaglavljeno u kući", rekla je ona.

Njena objava privukla je mnogo komentara, u kojima su joj ljudi predlagali rešenja za situaciju sa mužem.

"Jednostavno, prestani da ga pitaš. Sigurna sam da on tebe ne pita može li da izađe iz kuće", poručila joj je jedna žena.

"Dušo, idem do prodavnice. Vratiću se do tada i tada. I onda... prosto izađeš. On je odrastao čovek, sasvim sposoban da brine o svom detetu", "Reci mu da je to loše. On je roditelj, nije dadilja. Imao je devet meseci da se mentalno pripremi", neki su od komentara.

"I meni treba da se mentalno pripremim, ali pogađajte šta? Čuvam dete kad treba da ga čuvam. Može da se pripremi za nekoliko minuta, a onda da usput smisli šta i kako", napisala je jedna mama.

Jedan roditelj ponudio je prilično dobar savet. "Vaš odgovor treba da bude: Okej, šta treba da uradiš da se mentalno pripremiš? Idem za pola sata. Beba je nahranjena i presvučena, lepo je raspoložena, pa uradi šta treba. Budite jasni u vezi sa tim da izlazite, ne pitajte, i ne dajte mu mesta za izgovore".

BONUS VIDEO:

Tata igra da nasmeje ćerku TikTok/ brittanylarsenn_

(Yumama/N. Z.)