Mamama je uvek potrebno neko vreme da se opuste i odmore od svoje dece. Obično se uvek nađe, makar pri odlasku u prodavnicu ili tokom tuširanja, nekoliko minuta za mamu da bude sama. Ipak, u momentima kada je cela porodica kod kuće, to može biti mnogo teže. 

Zbog vašeg zdravlja, ali i lepših odnosa sa porodicom, važno je da nađene makar i tih nekoliko minuta, kako biste napunile baterije i osećale se mnogo bolje. Neke mame su otkrile na koji način uspevaju da pronađu sopstveni mir. 

1. Trideset najlepših minuta

"Nekim danima nemam uopšte vremena za sebe, jer radije biram da se mazim sa klincima u krevetu. Srećna sam što nekada mogu da odvojim 30 minuta kada se suprug vrati sa posla, a pre nego što večeramo. Tada je to mojih pola sata, radim šta god poželim. Najviše volim da pijem vino na terasi i pričam telefonom sa tatom. Nekada se desi i da prosto ne radim ništa. Ali važno je da imam tih 30 minuta. Nije mnogo, ali je moje i mnogo mi prija", otkrila je mama Krisi.

2. Uglavim vreme za sebe kad god je to moguće

"Radim od kuće puno radno vreme sa dvoje male dece. Hvala bogu pa moj dvogodišnjak još uvek ima dremke tokom dana, pa mogu da iskoristim vreme za posao. Vreme za sebe uspem da pronađem noću kada oni zaspe (mada sam tada i sama iscrpljena), kada ih suprug odvede u šetnju, ili kada se vozim do marketa sama", ispričala je mama Kristin.

3. Žrtvujem pauzu za ručak

"Pravim pauzu za ručak odmah kada moja ćerka zaspi, oko 12 sati, uzmem knjigu sednem u dvorište i uživam u suncu. To me mnogo opušta i imam sat vremena samo za sebe. Možda bih mogla to vreme da iskoristim da uradim dodatni posao? Možda, ali ne žalim", objasnila je mama Dženi.

4. Nedeljne šetnje

"Počela sam svake nedelje da pešačim sat vremana sama i da slušam omiljeni podkast. To mi tako napuni baterije za narednu nedelju i ohrabri me da bolje funkcionišem narednih dana. Volim i da idem u kupovinu sama. Radim to otkako mi se prvo dete rodilo i to mi tako prija", otkrila je mama Alison.

5. Idem dužim putem kući

"Jedini momenti kada sam sama jeste kada se vozim na putu do prodavnice. Nekada se namerno vozam dužim putem i dam sebi dodatnih 15 minuta opuštanja", kaže Kristin.

6. Šetnja psa i posao

"Ja uvek izvodim psa. Takođe, putujem na posao sama, pa je taj deo dana samo moj. Nekada uspem da uhvatim i časove joge, i sve to zahvaljujući mom suprugu", otkrila je svoje ideje mama Kristina.

7. Iskradam se

"Kada smo bili mali, svi smo morali na spavanje u sedam sati. Nisam to volela jer sam još uvek kroz zavesu videla sunce i čula drugu decu da se igraju. Sada potpuno razumem. Naša deca odlaze u krevet u pola osam. Moram da iskoristim prednost svake situacije. Dok troje starije dece radi domaći zadatak, dvoje se igra igračkama, beba je u krevecu. Idealno da pobegnem u svoju sobu, uz suprugovu pomoć, naravno", ispričala je mama Lisa.

8. Sređivanje dvorišta

"Ja sam ta koja sređuje dvorište. Na taj način se osećam produktivno i slušam svoju omiljenu muziku", objasnila je Rejčel iz Mičigena.

9. Rani odlazak u krevet

"Decu stavljam na spavanje oko sedam, a mrak kod nas ne padne pre 9 ili 10 sati, tako da suprug i ja imamo priliku da sedimo napolju, pričamo, šetamo se. Nekada gledamo televiziju, a suprug voli da igra i igrice", ispričala je mama iz Minesote. 

10. Dugi vreli tuševi

"Tuširam se sve dok ne istrošim svu toplu vodu, a nekada čak ostanem i pod hladnim mlazem", ispričala je Keti Salvado.

Zapratite nas i na Instagramu!