Arhitekta, stručnjak za marketing i influenser Marko Babić nažalost je izgubio bitku sa sarkomom prošle godine. Marko je bio i osoba koja je u poslednje dve godine uveliko pomagala ljudima koji su se susreli s opakom bolešću. Uz to je bio najbolji otac, partner, sin, brat i prijatelj, kako su rekli njegovi bližnji.

undefined
Insatgram printscreen marko_babic Marko Babić

Njegova supruga, arhitekta Tina Biloglav, s kojom ima dve ćerke, tokom svog gostovanja u Jutru na Prvoj, pročitala je odlomak iz njegovog bestselera “Putovanje zvano igra” i sve u studiju rasplakala. Ističe kako bi ove reči trebalo pročitati svakog jutra, a prenosimo deo koji je posvetio njihovim ćerkama, odgovor na pitanje šta je hteo da usadi svojoj deci:

“Ovo pitanje sam dobio na Instagramu a odgovoru sam razmišljao nedeljama, napisao sam više varijanti ali sve je zvučalo zapetljano. Onda sam došao do ovoga - da sanjaju velike snove ali sreću pronalaze u malim stvarima. Da se trude uvek imati cilj ali da znaju da je putovanje do njega važnije od njega samoga. Da uvek budu autentične i svoje ali da znaju da rastu ako se menjaju. Da znaju da je ok grešiti ali da im srce u svemu što rade mora biti čisto. Da znaju da mogu apsolutno sve ali samo ako u to ulože cele sebe. Da vole druge ljude ali da nikada ne zaborave voleti sebe. Da budu marljive ali da nikada ne zaborave da se zabavljaju. Da što više dana budu srećne ali da znaju da je njihova sreća njihova odgovornost. Da se ničega ne boje, jer strahovi su tu da bi kočili naše snove. I na kraju bi im hteo usaditi deo jedne misli, koju mi je poslala divna osoba, koja je prošla nešto slično ovome kroz šta ja sada prolazim - da život jeste trenutak i da ga žive živeći trenutak ovaj sada jer je jedini koji znamo da imamo.”

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Koliko je važna podrška roditelja, video koji je raznežio svet TikTok/dailyhumanmotivation