Roditelji, koji su ostali anonimni, dali su svoju tromesečnu bebu na usvajanje nakon što su otkrili da se njihova ćerka ne uklapa u njihov životni stil. Supruga Ketrin je priznala da nije bila zainteresovana za njihovu bebu Elizabetu od rođenja i vratila se na posao posle samo dve nedelje.

Objašnjavajući svoju dilemu, tata, koji nije otkrio svoje ime, objasnio je da su i on i njegova supruga „radoholičari“ kojima je posao prioritet. Dalje je rekao da je Elizabeta činila njegovu ženu „jadnom“. Srećom, Ketrinina mama živi sa porodicom i mogla je da brine o njihovoj devojčici dok su roditelji zauzeti poslom. Međutim, otac je na Redditu otkrio da je njegova žena komunicirala sa njihovom bebom samo kada joj je nešto trebalo i da je izbegavala da je podigne kada je plakala.

Zatim je priznao da su, nakon što su malo razmislili, odlučili da svoju tromesečnu bebu daju na usvajanje, rekavši da su previše zauzeti da bi brinuli o njoj. Sa odlukom se nije složila Ketrinina majka, koja je na kraju odlučila da usvoji bebu. Navodeći razlog zašto je stao na stranu svoje žene, čovek je napisao: „Mogu da se setim života bez svoje ćerke. Borim se da se setim života bez svoje žene. Volim svoju ćerku, nemojte me pogrešno shvatiti, i njeno usvajanje ne bi bilo nebitno. Lak je podvig, ali to što bi je zadržali, može učiniti moju ženu nesrećnom – zapravo je čini jadnom.”

Dodao je: „Ono što na kraju želim je ono što je najbolje za Ketrin i za Elizabet, i iskreno mislim da bi ovo mogla biti najbolja opcija za sve.” Korisnici Reddita bili su šokirani tatinom objavom i preplavili su odeljak za komentare u postu.

Mnogi su uzvratili na njegovu izjavu 'bez emocija', pri čemu je jedna korisnica rekla: "U osnovi su tretirali napuštanje svog deteta kao transakcijsku razmene između dve strane." Drugi ogorčeni korisnik je odgovorio: „Ovi ljudi zvuče kao da su roboti ili vanzemaljci koji testiraju ljudski život. Ko pri zdravoj pameti stvori čitav razumni život, radi nekoliko meseci da ih uveseli, a onda samo kaže 'e, to nije za nas '?"

Razmišljajući o sopstvenoj situaciji, treća je otkrila: „Ovo je moj najgori strah kod rađanja dece. Ali to

  je i razlog zašto sam imala kontrolu rađanja i uvek koristim dva oblika kontracepcije.”

„Bila sam planirano dete koje je bilo zanemareno i još uvek me zbunjuje šta je moja majka mislila. Nedostatak krivice je ono što me pogađa. Pokazala sam više emocija kod ovog opraštanja od svog pasa koga sam hranila samo nekoliko dana."

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Kako se rešavaju tantrumi deteta koje ne čuje TikTok/thatdeafamily