Južna Koreja je dom Lija Jong-raka, neobičnog sveštenika i izumitelja. Uz to što brine o pripadnicima svoje hrišćanske crkve Jusarang, ovaj seulski sveštenik pronašao je još jedan način da obogati zajednicu u kojoj živi i učini je lepšom.

Li Jong-rak se razlikuje od mnogih svojih kolega širom sveta po tome što je pronašao način da, zahvaljujući svom jednostavnom izumu, spasi živote. On je, naime, osmislio drvenu kutiju namenjenu ostavljanju neželjene dece, kako bi spasao ove mališane od čedomorstva i smrzavanja u kontejnerima i na ulicama.

Ovo svojevrsno utočište za neželjenu novorođenčad podseća na poštansko sanduče, ali samo spolja – ono je opremljeno grejanjem, detektorima za dim i alarmom koji je povezan s crkvom, tako da se zvučni signal oglasi svaki put kada neko smesti dete u nju.

Nakon što mališani budu pronađeni, oni dom pronalaze u sirotištu, a Li Jong-rak je ovim putem do sada spasao više desetina dece.

"Oni nisu nepotrebni svetu", smatra Li.

Iako to deluje neverovatno, nemali broj dece se ostavlja na ulici, da se smrzava i gladuje do smrti. Samo u Seulu, svake godine i po nekoliko stotina dece skonča na ovaj način, ne dobivši priliku ni da započnu život. Sada, zahvaljujući humanosti jednog čoveka i ljubavi prema detetu i životu, promeniće se sudbina svih onih mališana koji su, baš kao i oni čije su mame odlučile da ih zadrže, posebni i predivni. Ukoliko želite da pomognete sirotištu koji je dom napuštene dece Seula, posetite sajt KindredImage.org.