Starija generacija se često ne slaže sa roditeljskim metodama koje njihova deca biraju. Šta tek reći o pravilima i zabranama - skoro polovina baka i deda klima glavom kada im mama kaže za nešto, a onda, čim zatvori vrata, rade po svome.

S tim se suočila devojka po imenu Aleksandra iz Rusije, čija svekrva nije prvi put radila nešto protiv volje svoje snahe. Na primer, u novogodišnjoj noći požurila je da poljubi dete dok je bila prehlađena. Posle toga se i devojčica razbolela, a majka deteta je zabranila svekrvi da dolazi u njihov dom.

"Juče sam se vratila kući nakon sat vremena boravka u prodavnici i kupovine namirnica", napisala je Aleksandra. "Dočekalo me je ćelavo dete. Dok sam bila u radnji, moj muž i svekrva su mi obrijali ćerku."

Prema rečima devojke, u porodici njenog muža postoji tradicija da se devojčice šišaju ćelavo, očigledno da bi im kosa bila gušća, što je suludo, neprovereno i lažno. Međutim, Aleksandra nije htela da čuje za to i odmah je upozorila muža i svekrvu da neće dozvoliti da se njeno dete ošiša.

Žena je bila ljuta i na svog muža, koji je podlegao majčinom nagovoru. "Navikao je da se oslanja na zastarele savete svoje majke, ali se posle skandala izvinio i priznao da nije u pravu", napisala je Aleksandra. Navodno, svekrva je unapred pripremila ovu sabotažu - za Novu godinu je svom sinu poklonila novi električni brijač, koji je takođe pogodan za šišanje.

"Veoma sam uznemirena što su to uradili bez mog znanja", napisala je Aleksandra. Prema njenim rečima, svekrva želi da bude prisutna u životu svoje unuke jer je, kada su joj rođena deca, bila suviše mlada da bi uživala u njihovom detinjstvu. Međutim, svekrva jasno ne treba da zaboravi da nije majka devojčice, a raditi nešto sa detetom bez znanja majke je loša ideja. "Mislim da neko vreme ne bi trebalo da vidi svoju unuku", dodala je Aleksandra.

BONUS VIDEO: 

Kako da dete stiče prijatelje TikTok/stricek_dusko

(Yumama/T.A.S.)