Jedna sudska odluka izazvala je bes javnosti, svi su šokirani kako je mami koja doji rečeno da mora da hrani dete na flašicu. Zapravo zbog dogovora o zajedničkom starateljstvu sa bivšim suprugom, sud u Virdžiniji naredio je Arleti Ramirez da mora ćerkicu da navikne da flašicu, jer je otac posećuje četiri dana nedeljno.

"Majka je dužna da uloži sve napore kako bi dete imalo raspored hranjenja i korištenja flašice", stoji u odluci koja takođe dopušta detetovom ocu Majku posete detetu.

Ramirez je zbog toga pokušala da svoju ćerku odvikne od majčinog mleka. Mama je medijima rekla da je pokušala da izmlaza mleko, ali time je smanjila proizvodnju jer dete više nije sisalo. Njena beba, koja jede svakih sat vremena, takođe je u početku odbijala flašicu. Mama je jako zabrinuta i zgrožena odlukom suda koji je tera da bukvalno prestane da doji. 

Depresija, žena, postporođajna depresija, tužna
Shutterstock Mama u depresiji

"Nije li to moje pravo? Nije li to u najboljem interesu mog deteta? Dokazi i stručnjaci ukazuju na to da je dojenje najbolje", rekla je ogorčena mama. Otac je tražio da se majka izmlaza, kako bi moga da hrani ćerkicu dok je sa njim, a mama to jednostavno ne može jer sve manje ima mleka. Da slučaj bude još bizarniji, pravna zastupnica oca tvrdi da "detetova mama koristi dojenje kao oružje kako bi izbegla da otac posećuje dete".

(Yumama)