Korina (23) je na društvenim mrežama objavila video kako su je lekari kao i većinu žena savetovali da ne bi trebalo da zatrudni dve godine nakon carskog reza. Međutim, ona je u drugom stanju ostala samo dva mesca nakon što se porodila drugi put.

"Kada vam u bolnici kažu da nikako ne zatrudnite u naredne dve godine, a onda zatrudnite dva i po meseca nakon", napisala je ponosno na snimku.

Prvi put je ostala trudna kada je imala samo 16 godina. Ona je danas majka Oskara (6), Lili Mej (1) i malene Sofije, koja ima tri meseca. Prema komenatrima se moglo videti da ova mama nije usmnjen slučaj.

"Isto su i meni rekli, i evo me u 25. nedelji, a moje devojčice pune dve godine, a ja sam se brinula zbog sebe", napisala je jedna mama.

"Ja sam zatrudnela osam meseci nakon carskog reza", glasio je kometar druge mame. napisala je druga majka.

"Meni ovo niko nije rekao i zatrudnela sam samo dva meseca nakon porođaja", bio je još jedan komentar.

Pogledajte video:

Mama zatrudnela odmah posle carskog reza Tik Tik/corrina1999

Brojna istraživanja, a i struka smatra da su ovakve odluke rizične posebno po zdravlje žene. Takođe, postoje dokazi da ukoliko zatrudnite u periodu manjem od šest meseci nakon carskog reza, možete povećati rizik od komplikacija, kao što je ruptura materice ili rađanje bebe sa manjom porođajnom težinom.

(Yumama)