Genetika je čudesna, a najjači dokaz toga su deca rođena sa anomalijama. Oni su neverovatni jer redovno pokazuju da pored svojih nedostataka obožavaju život, srećni su i ispunjeni, a ono što im najviše treba je podrška i ljubav roditelja, iako znaju da su različiti od drugih.

Tako je i jedna mala Tesa Evans (8) iz Severne Irske rođena bez nosa, ali to ne koči puno da živi srećno detinjstvo puno ljubavi i sreće, a posebno je raduje što su njeni roditelji pristali na to da ona bude prva osoba na svetu kojoj će ugraditi nosni implantant napravljen korišćenjem 3D tehnologije.

Tesa je jedna od samo 100 ljudi na svetu sa sindromom Bosma arhinia mikroftalmije (BAM). 3D nos su joj ugradili sa samo dve godine, a sa četiri godine joj je ugrađen veći nosni implantant, ali je kasnije morao da se ukloni zbog infekcije. Danas, njen medicinski tim iz Londona, sprema novi implantant za nju.

Tesa će novi nos dobiti sledeće godine, a kako kaže, ne može da ne bude oduševljena jer zna da će konačno imati nos.

"Jedva čekam svoj novi nos, zaista će me usrećiti. Prva stvar koju ću uraditi sa svojim novim nosem jeste da ću nasloniti svoje naočare na njega", rekla je devojčica.

Pogledajte kako Tesa izgleda sa ovim nedostatkom, ali i koliko je njeno lice ozareno od sreće i ljubavi koje joj daju njeni najbliži:

Printskrin, Youtube/truly Devojčica rođena bez nosa

Pogledajte i snimak njene svakodnevnice:

(Yumama)