Monika Majes (14) iz Kanade nikada nije mogla ni da zamisli da će se pojaviti na modnoj pisti, a onda je postala jedna od prvih manekenki sa Daunovim sindromom koja je izašla na binu prestižne Nedelje mode u Njujorku.

"Moje prijateljice nisu mogle da veruju kada su me videle u prekrasnoj haljini, sa nadograđenim trepavicama i frizurom. Osećala sam se tako hrabro i lepo", rekla je Monika nakon revije.

Njena majka pratila ju je na reviji i priznala da je briznula u plač kada je svoju ćerku ugledala na modnoj pisti.

"Nisam ni sanjala da to može da uradi, učinila me je tako ponosnom. Od malih nogu je volela sve što ima veze sa frizurom, šminkom i haljinama. Uvek smo slavili sve što radi i cenili je, a ona se nikad nije stidela kamera. Poslednjih godina pronašla je inspiraciju u modelima sa Daunovim sindromom i to ju je podstaklo da i sama počne da se bavi modelingom", ispričala je Monikina majka.

Njena karijera krenula je uzlaznom putanjom, a revija na kojoj je bila model to i dokazuje. Monika je ovim samo još jednom dokazala da Daunov sindrom nije prepreka za srećan život i ispunjenje snova, i da roditelji dece sa Daunovim sindromom treba da imaju veru u njihovo bolje sutra, a ne da klone.

(Yumama)