Meleni je u desetoj nedelji trudnoće saznala da postoji skoro stopostotna šansa da dete ima Daunov sindrom, bila je izvan sebe jer, osim što je bila trudna u jeku pandemije, nije znala ništa o onome šta je čeka. U osamnaestoj nedelji su otkrili da beba ima i srčanu manu, karakterističnu za ovaj sindrom. Njihov je put bio prepun uspona i padova, ali ona je želela da pokaže koliko god joj bilo teško zahvaljujući svom sinu naučila je velike životne istine.

Ona je u svom videu na Instagramu istakla 5 stvari koje je naučila o životu.

Sreću možemo pronaći i u najmanjim trenucima

Da, veliki su trenuci posebni, tvrdi Melani, ali ako prestanemo stalno iščekivati velike trenutke i umesto toga sreću tražiti u svakodnevnim sitnicama, pronaći ćemo puno više radosti nego što smo očekivali.

U redu je usporiti

Današnji svet je užurban. Trčimo stalno i svugde. Melani kaže kako ju je dete sa Daunovim sindromom naučilo usporiti i živeti u sadašnjosti. Iako je tako mali svakim danom shvata koliko je još radosti pred njima.

Čista ljubav i radost su zarazne

Hadsonova sposobnost da širi ljubav i radost prisutna je od njegova rođenja. Sve što on oseća je tako čisto i intenzivno. Tako snažno da prelazi na sve koji ga okružuju.

Različitost je predivna

Melani kaže kako voli sve na Hadsonu pa i ono što ga čini drugačijim od drugih. Smatra kako smo svi jedinstveni i ako možemo prepoznati i prihvatiti razlike na drugima, naši se životi obogaćuju na nezamislive načine.

Životna iznenađenja često ispadnu najveći blagoslovi

Hadsonova dijagnoza je bila iznenađenje i Melani navodi kako u početku nije znala šta oseća i kako da se nositi s tim. Bila je preplašena, ali njen mališan joj je doneo toliko radosti i ljubavi i tako postao blagoslov kakav joj je bio potreban, a da to nije ni znala.

(Yumama)