Šestogodišnji dečak ganuo je veterinare do suza nakon što im je objasnio zašto misli da psi žive kraće u odnosu na ljude. Naime, Šejn je prisustvovao veterinarskom pregledu sa roditeljima nakon što se njihov desetogodišnji irski vučji hrt Belker čudno ponašao. Iako se porodica nadala da će biti sve uredu, na kraju su saznali da zapravo njihov pas umire od raka.

"Rekao sam im da, nažalost, ne možemo ništa da uradimo za Belkera i ponudio im da ga uspavamo i skratimo mu muke", rekao je veterinar prisećajući se tog događaja. Međutim, ono što je izgovorio mali dečak, ostavilo ga je bez teksta. Zapravo Šejn je pokušao da objasni zašto psi žive kraće od ljudi.

"Dok smo se dogovarali oko postupka eutanazije, roditelji su mi rekli da bi voleli da i njihov sin u tom trenutku bude sa nama. Mislili su da bi Šejn mogao nešto da nauči iz tog iskustva. Prilikom postupka pitao sam se da li Šejn razume šta se događa, jer je bio izuzetno smiren", nastavio je svoju priču veterinar.

Prema njegovim rečima, nakon što je njihov pas mirno napustio svet, a dečak je i dalje bio jako miran i bez ikakovih potekoća je prihvatio ono šta mu se događa. Veterinar je ipak odlučio da sedne i popriča sa dečakom o tužnoj činjenici zašto psi kraće žive.

Dečak (6) objasnio zašto psi kraće žive od ljudi
Foto: Shutterstock Pas i dečak sede zagrljeni

Šejn, koji nas je samo tiho slušao odjednom je rekao: "Znam zašto. Svi smo se okrenuli ka njemu. Ono što je rekao zaprepastilo me. Nikada nisam čuo utešnije objašnjenje."

"Ljudi se rađaju kako bi mogli da nauče da žive dobar život - da osećaju samo ljubav i zahvalnost prema drugim ljudima, zar ne? Pa, psi se rađaju dobri, tako da oni ne moraju tako dugo da žive na Zemlji", ispričao je veterinar. Dečakove reči su obišle sve društvene mreže i postale su jako brzo viralne.  Ovako objašnjenje je najbolja uteha za sve koji su izgubili kućne ljubimce ili će tek da se oproste od njih.

(Yumama)