Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UVEK STAVLJAM MUŽA ISPRED NAŠE DECE: Ljudi su se šokirali i osuđuju me, ali razlog je važan i svi treba da ga čuju

Autor Radmila Ilić

Ova mama ima svoje dobre razloge da prvenstveno vodi računa o odnosu sa suprugom, a tek na drugo mesto stavlja brigu o deci.

 Mama, tata, beba, porodica Izvor: Shutterstock

Porodični odnosi su najvažniji za odrastanje vašeg deteta, i ono što ponese iz kuće jasno se ogleda u njegovom ponašanju u starijim godinama. Međutim, sve majke stavljaju decu na prvo mesto, pre suprugovih i svojih potreba, ali da li je to stvarno potrebno? Ova priča će vas možda dobro zamisliti.

Prošlo je manje od mesec dana od našeg venčanja i saznali smo da sam trudna. Osam i po meseci u ulozi muža i žene, i odjednom smo postali mama i tata. Neću da kažem da se sinu nismo nadali, oboje smo planirali porodicu i žarko želeli dete, ali priznaću da to što sam postala supruga i majka u istoj godini nije lako.

Možda će vas zanimati

Prva godina života našeg sina je bila najteža do sada, a to je takođe godina u kojoj sam naučila veoma važnu lekciju - moj muž uvek mora da bude ispred naše dece. Nemojte pogrešno da me shvatite, volim decu i sve bih uradila za njih.

Kada ovo podelim sa svojim prijateljima, vrlo često naiđem na bes, osudu i šok. Na kraju krajeva, ovo je suprotno od zlatnih stavova majčinstva, ono koje nam govori da biti dobar roditelj znači žrtvovati sve za sreću i dobrobit naše dece. Ostavljanje naših potreba po strani i stavljanje njih ispred svega je praktično uslov, ali žao mi je, to kod mene ne prolazi.

 Porodica, pas, beba
Porodica sa psom i malom bebom
Izvor: Shutterstock

Moje razmišljanje je da je veza između majke i deteta neraskidiva, i tu nema dileme. Ali ulaganje u odnos sa suprugom je nešto što će da donese korist za celu porodicu. To smanjuje šansu da se razvedemo, povećava verovatnoću da će naša deca odrasti uz oba roditelja i pokazuje im šta je zdrav porodičan odnos, što pravi osnovu za neke stvari kada budu stariji i dođe vreme da sebi traže partnera.

Odgajati ih u domu gde se jasno vidi da roditelji vole i cene jedni druge, ključno je za njihov rast i razvoj. Za mene ovo znači da muž treba da vam bude na prvom mestu. Kroz nekoliko godina, naša deca će napustiti naše domove, otići će da se školuju, poželeće sami da žive ili će ostvariti svoje porodice, a kada dođe taj dan želim da proslavim dobro obavljen posao sa svojim mužem, a ne da sedim u tihoj kući sa osobom koja je postala stranac, što je rezultat prethodnih godina u kojima smo se udaljili jer smo decu stavljali ispred našeg odnosa.

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica