Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ŽENA MISLI DA SAM 'IDIOT'": Zabranila mi je mnoge stvari oko dece, a ovo je kap koja mi je prelila čašu - slomljen sam

Autor Radmila Ilić

Žene nekad znaju da budu grube prema muževima kada stignu deca, ne razmišljajući kako se oni osećaju.

 Tata, beba Izvor: Shutterstock

Roditeljstvo je najodgovornija stvar u životu, a jedna od važnih stvari je da i tata i mama moraju jednako da učestvuju u odgajanju dece. Često ćete čuti mame kako kukaju da 'sve moraju same' i da 'tata ne zna šta treba da radi, da sve moraju da mu crtaju', a da li znate kako to utiče na očeve? Oni rade najbolje što znaju, možda nemaju taj majčinski osećaj u trenutku ali šta god kažete da uradi za decu, retko koji će odbiti.

Jedan otac je na Redditu otvorio dušu i ispričao baš to, kako se on oseća jer se njegova supruga prema njemu ponaša kao prema 'idiotu' kada je u pitanju briga o njihovim bliznakinjama, i to ga uznemirava.

"Žena misli da sam idiot. Kako da joj dokažem da mogu da se brinem o deci", upitao je na početku, a onda objasnio situaciju u kojoj se nalazi:

"Imam 37 godina, a moja supruga 35. Imamo bliznakinje od pet i po meseci, a moja supruga se nedavno pridružila brojnim roditeljskim grupama za savetovanje. Kroz njih je naučila mnogo i preduzela je brojne roditeljske odluke, i podržavam je u svemu tome. Pošto sam morao da se vratim na posao 20 nedelja nakon njenog porođaja, ona je svakako morala da preduzme odgovornost tako da nemam nikakvih pritužbi na to. Međutim, u poslednje vreme smatram da ide predaleko u kontroli. Odlučila je da ne mogu da budem deo rutine pred spavanje jer se devojke previše uzbude kada me vide i neće da spavaju. Ovo mi teško pada jer radim ceo dan i nemam toliko vremena da provodim sa njima. Takođe je odlučila da ne mogu da budem u sobi dok ih hrani, iz istog razloga, što me takođe muči."

Možda će vas zanimati

Tatina osećanja su razumno povređena, ali je konačno morao nešto da kaže kada je osetio da su njegove ćerke ugrožene. To je dovelo do još većeg haosa.

"Danas je ipak bila poslednja kap u mojoj čaši. Trenutno je veoma toplo vreme, a njena tolerancija na toplotu je visoka pa retko koristimo klimu, ali danas je bilo brutalno. Čuo sam ćerke u sobi da plaču glasno dok ih uspavljuje, pogledao sam na termometar i pokazao je 28 stepeni u sobi. To je visoka temperatura da bi one mogle udobno i bezbedno da spavaju. Uključio sam klimu i otvorio vrata kako bi hladnoća ulazila u spavaću sobu. Zvuči u redu, zar ne? Ali majka je imala problem sa tim. Kada me je videla da to radim, bukvalno me je odgurnula, blokirala mi put, isključila klimu i zatvorila vrata, a onda me izgrdila jer ih 'ometam' ostavljajući vrata otvorena. Posle nekoliko minuta svađe rekao sam da nisam spreman na kompromis oko ovoga i da je 28 stepeni pretoplo i da klima treba da radi. Sve sam ponovo uključio i otišao. 5 minuta kasnije sam se vratio, a ona je ponovo sve isključila i zatvorila vrata."

 Tata, beba
Tata koji brine o svojoj bebi
Izvor: Shutterstock

On je ostao vrlo pogođen jer nije mogao da veruje da se njegova žena tako ponaša, iako se ranije nije tako ponašala.

"Jasno je da ona misli da ne mogu da se brinem o deci, ali to je glupost jer smo za 20 nedelja u kojima sam bio na roditeljskom odsustvu podelili sve. Više puta mi je govorila da sam sjajan tata, ali to se promenilo od kako sam se vratio na posao. Nisam siguran šta da radim", rekao je i upitao druge očeve za savet.

"Slažem se da ovo ide malo predaleko", rekao je jedan otac, dok je drugi imao vrlo stručno mišljenje:

"Ta sobna temperatura je bila opasno visoka za decu od 5 meseci, ali ona vam nije dozvolila da ih rashladite. Meni ovo zvuči kao postporođajna depresija", rekao je, a još nekoliko ljudi se složilo da i njima liči da je mama u postporođajnoj depresiji od kako se tata vratio na posao.

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica