Kris Monsur postala je majka u 49. godini, i kako kaže, smatra da je na taj način ispunila svoj život, ali mnogi su je napali zbog kasnog majčinstva i nazvali "sebičnom".

Ono što je najgore, komentari o njenoj starosti najčešće dolazi od žena.

"Umrećeš pre nego što ono diplomira. Sebično", samo je jedan od komentara.

Kris kaže da nikada na svoje majčinstvo u 49. godini nije gledala kao nešto loše i da je svesna toga da dug život nikom nije zagarantovan, bez obzira koliko ste mladi ili stari.

"Imam brige da neću videti neka njena dostignuća, ali mi se trudimo svaki dan da živimo i napredujemo u svakom trenutku", rekla je Kris.

Ona je na svom TikTok nalogu otkrila da su joj doktori govorili da nikad neće postati majka, i da prihvati svoju sudbinu. Međutim, evo u 51. godini ona drži svoju bebu.

Posle višestrukih pobačaja, prihvatila je da možda nikad neće imati decu. Međutim, daleki rođak ju je upitao da li žele da usvoje dete kao srodnik (sistem u kom rođak odgaja dete jer biološki roditelji nisu bili u mogućnosti), i Kris i njen partner Klej su pristali.

Porodica sa usvojenom bebom
Printskrin, TikTok/thevintageparents Porodica sa usvojenom bebom

Posle dugog, iscrpljujućeg postupka, odobreno im je zvanično starateljstvo u martu 2020. Međutim, Kris nikad nije gubila nadu da će postati biološka majka.

"Tokom svog prvog braka, želela sam decu, ali sam pobačaj doživela sa 38 godina. Moj bivši partner i ja smo razgovarali o vantelesnoj oplodnji i drugim načinima, ali nikada nismo nastavili sa tim procesom jer se naš brak raspao. Kada sam upoznala svog sadašnjeg muža, vrlo brzo sam ostala trudna, ali sam posle 3 meseca izgubila bebu. Doktor mi je na kraju rekao da prestanem da pokušavam jer nikada neću biti majka. Bio je to veliki udarac za mene, ali sam odlučila da se fokusiram na posao", govori Kris.

Međutim, ponuda rođaka promenila im je život.

"Bili smo uz njih u svakom važnom koraku trudnoće i porođaja. Išli smo na ultrazvukove, bili smo na porođaju, čak sam i presekla pupčanu vrpcu. Napustili smo bolnicu sa njom, i zvanično smo je usvojili u martu 2020. godine", priseća se Kris, i dodaje:

"Proces je bio dugotrajan, a ukupan usvajanje koštalo je oko 2.000 evra."

Njena šira porodica dočekala je bebu raširenih ruku i pružili su joj ljubav sa svih strana. Ona kaže da planira da kaže bebi da je usvojena čim odraste, a za sada ignoriše komentare na društvenim mrežama.

Pogledajte kako Kris uživa u majčinstvu:

Žena koja je usvojila rođaku u 49. godini TikTok/thevintageparents

(Yumama)