U našem društvu je nažalost poznato da često odnos svekrve i snajke nije baš najbolji. Koliko god ljubavi između supružnika da ima, ukoliko veza ove dve žene ne funkcioniše, dolazi do problema.

Marija Metlitskaj, autorka bestselera "Dnevnik svekrve" otkrila je savete uz pomoć kojih ovaj odnos može da se popravi, a evo šta ona kaže:

1. Snajka isto kao i vi nekada ima svoje loše dana i glavobolje. Pružite joj razumevanje.

2. I ona je nečije žensko dete. Možda je potpuno drugačije odgojena i usvojila je drugačije modele vrednosti, a ti modeli ne moraju nužno da se poklapaju sa vrednostima koje je vaša porodica usvojila.

3. Ne misle svi da je usisavanje potrebno svaki dan, kao i peglanje košulja.

4. Zapamtite, da je i vaš sin daleko od idealnog. I usput, ume verovatno u nekim slučajevima i da bude razmažen.

5. Vi, budite iskrena, takođe ponekad manipulišete sa svojim mužem, kao i sve pametne žene. Shodno tome, nemojte da zamerite kada snajka radi isto.

Porodica
Shutterstock Porodica

6. Ne idite im ne najavljeni. Sigurno ni vi ne volite takva iznenađenja.

7. Ne ispitujte šta je pripremila za večeru. Neće umrijeti od gladi, to je sigurno. Čak iako je spremila neko instant jelo iz kesice, to nije vaša stvar.

8. Budite slobodni i dajte kompliment, o novoj frizuri, novim cipelama, haljini. To će sigurno prijati i njoj, ali i vašem sinu.

9. Pohvalite njeno jelo, tražite recept. Nikada nije kasno da i vi naučite nove stvari, iako je vaša kuhinja odlična. Bićete rado viđen gost u njenoj kući.

10. Poštujete mišeljenje jedna druge. Svako ima pravo da drugačije gleda na stvari.

11. Kada želite da date savet, počnite sa "Znaš, ja mislim.."

Snajka i svekrva
Shutterstock Snajka i svekrva

12. Svako ima pravo da bude neraspoložen, ne samo vaš sin.

13. U bilo kom sukobu, ne zauzimjate stranu, neka svako reši problem kako smatra da treba.

14. Volie svoju snajku, ona je sada član vaše porodice.

15. Svi smo mi teški ljudi, po svojim navikama, vaspitanju, obrazovanju, poreklu... Poštujmo jedna drugu, svekrve-snajke, snajke-svekrve i vaš odnos će biti jako dobar.

(Yumama)