Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAŠAO SAM MAMU, A ONA JE UMRLA DVE NEDELJE POSLE: Ispovesti usvojene dece lome srce - I dalje se nadam da će se vratiti

Ispovesti ove dece dirnuće vas u srce.

 Dečak, tužan, dete Izvor: Shutterstock

Usvojiti dete je vrlo plemenit postupak svakog ko se na to odluči, bilo da ima svoju biološku decu ili ne. Prihvatanje deteta sa potpuno drugačijim genima, pružanje budućnosti i bezgranične ljubavi, veliki je zadatak.

Roditelji koji usvoje su vrlo srećni zbog toga, ali kako li je deci? Većina njih je zahvalna svojim usvoljiteljima i nikada, ali baš nikada ih ne bi napustili, ali kada saznaju pod kojim okolnostima su odgajani, ne mogu a da se ne zapitaju ko su im biološki roditelji i zašto im nisu bili dovoljno dobri pa su odlučili da ih daju na usvajanje.

Možda će vas zanimati

Blog "Confessions of an adoptee" služi kao siguran prostor za usvojenike svih uzrasta i situacija, da podele svoje iskustva, osećanja, brige, strahove i snove sa drugima. Oni ovde imaju zaštitu privatnosti i imali su razna priznanja, a neka od njih baš dirnu u srce.

Izdvajamo vam neka od priznanja usvojene dece, i nema šanse da ostanete imuni na njihove reči.

"Našao sam svoju rođenu majku, i ona je umrla dve nedelje kasnije. Čini se da je nemoguće osetiti takvu tugu zbog nekog koga nisam ni poznavao", rekao je jedan od njih.

Mnogi od njih se pitaju da li bi bili uspešniji i kako bi živeli da su ostali sa svojim biološkim roditeljima.

"Nekako se čak i sa svojim najvećim talentima osećam nesigurno. Koja je svrha svih mojih sposobnosti? Zašto to nije bilo dovoljno dobro za moje rođene roditelje? Zašto je to dovoljno dobro za moju usvojenu porodicu? Ko bih ja bio da nisam napušten", pita se jedna od usvojenika.

 Dečak
Dečak
Izvor: Shutterstock

Neke situacije ih potpuno zbune...

"Sutra mi je 18. rođendan. Danas me je majka pitala da li želim da upoznam svoje biološke roditelje. Nisam znao šta da odgovorim, pa sam rekao ne. Ali upoznavanje mojih roditelja je sve što sam ikad želeo, i sad sam sve zabrljao. Zaista želim da ih nađem jednog dana, ali želim to da uradim sam. Toliko sam uplašen da će me moji usvojitelji, kad ih konačno upoznam, gledati drugim očima. Tako sam zbunjen u ovom trenutku."

Neke ispovesti su zaista pretužne...

"Gde god da je moja rođena mama, nadam se da će imati lep dan majki. Ne znam zašto je otišla niti šta je njeno obrazloženje, ali možda će misliti na mene", napisao je jedan usvojenik, a drugi je imao sličnu kratku ispovest:

"I dalje se nadam da ćeš mi se jednog dana vratiti"

Ovo su samo neke od ispovesti! Da li vi znate za neku priču o usvajanju? Prenesite nam je na mejl [email protected].

(Yumama)

Možda će vas zanimati

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica